Kobylky nás vo svojom prostredí "zožrali"

25.02.2020 12:57

FBC Grasshoppers AC Uniza Žilina – ŠK Lido Prírodovedec  10:6 (4:3, 5:1, 1:2)

Kanadské body: Slezák 3+0, Bačinský 1+2, Letaši 2+0, Gálet 0+1, Günther 0+1, Paulikovič 0+1, Vnuk 0+1

Strely – 28:26

Vylúčenia – 1:0

 

              20. meranie síl v tejto sezóne Liďáci absolvovali na horúcej pôde v Žiline. Zaujímavosťou je, že Lido na Rosinkách ešte nevyhralo, keďže predchádzajúce merania síl Bratislavčania síce vyhrali, no boli v hale na Javorku. So situáciou v tabuľke bolo teda viac než žiadúce, aby sa to zmenilo.

              Bohužiaľ, táto vidina sa rozplynula skôr, ako si ju stihli niektorí predstaviť. Úvod bol v takej réžii domácich, že maródkou zdecimovaní Liďáci sa nestačili obzerať. Už za 87 sekúnd bolo 2:0 po góloch Cvacha Málusa a tréner Bluska už bral timeout. Nasadenie z našej strany bolo ako na ukončení sezóny po druhej tretine a to spôsobilo, že neubehlo ani 7 minút a po góloch Kuku Franeka to už bolo 4:0. Do hry na pár striedaní zasiahol zranený Paulikovič a podarilo sa zastaviť nájazdy kobyliek. Liďáci dostali k dispozícii jednu presilovku, no nepodarilo sa im ju využiť. To, že florbal sa hrá na góly si za svoje zobral v tomto zápase Slezák a v časoch 14:04 a 15:42 znížil na rozdiel dvoch gólov. Rangers sa pomaly dostávali do zápasu a necelé dve minúty pred koncom tretiny sa po sérii závarov pred bránou presadil navrátilec Letaši. Holt, keď si raz streľec, streľcom ostaneš.

              Prestrelka ako na divokom zápase si dala v úvode druhej tretiny pauzu, ale pokračovala od 6. minúty. Mirt dával na 5:3, na 5:4 sa nám podarilo znížiť, keď domáci zaspali v bekčekingu a sériu niekoľkých ťažkých dorážok začal Slezák, pokračoval Bačinský a zakončil ju chladnokrvne Letaši – spod nôh zo vzduchu. To bolo však na dlhé minúty všetko. Žilinčania boli pri chuti, za necelých 5 minút dali na 8:4. V čase 15:30 zatiahol ručnú brzdu Slezák a proti Liďákom bolo nariadené trestné strieľanie. Gólmani skúsili podobný trik ako proti Tsunami, no tentokrát to nevyšlo. Rýchla kľučka Mirta bola nad Veningerove schopnosti – 9:4.

              V poslednej pasáži vykresal malú iskierku nádeje Bačinský, keď po rovných  60 sekundách znížil na 9:5 z pohľadu domácich. Obávaná desiatka však prišla aj po piaty krát v sezóne vyše 7 minút pred koncom. Posledný gólový zápis patril Slezákovi, ktorý dokončil hetrik, avšak viac sa už toho vydolovať nepodarilo.

              Dôležitý krok sme teda nezvládli, no našťastie ho nezvládli ani Nižná s ATU, čiže prvá štvorka je ešte v hre, aj keď 3. miesto už z hry pre nás vypadlo. Každopádne, po dlhšej dobe nás čaká domáci zápas proti poslednému tímu tabuľky, Spišskej Novej Vsi. Tešíme sa na vás v klasickom čase 18:00, avšak v Dome Športu!

 

Autor: Pavol Veninger

Foto: Milan Lietava (FBC Grasshoppers AC UNIZA Žilina)