Na Orave sme netrhli ani jeden zápas

19.03.2019 14:44

Play off zavítalo do Lida po niekoľkých rokoch a všetci sa naňho tešili. Preto sa chlapci rozhodli prísť na zápasy o deň skôr a prenocovať v najchladnejšej obci na Slovensku, aby v sobotu boli fresh. Napriek tomu, že v piatok večer neboli podmienky na cestovanie úplne ideálne, tak všetci dorazili šťastne do cieľa, ktorým bola luxusná vila, ktorú vybavil náš GM Danny G. (pozn. Daniel Dobrovodský).

Florbalové ozveny, Ondrej Pagáč (vodič auta): "Nebolo mi všetko jedno, keď ma ten Poliak obiehal."

 

TJA-Fbo Nižná – ŠK Lido Prírodovedec   7:3 (4:0, 2:3, 1:0)

Kanadské body: Dida 1+0, Ringer 1+0, Senšel 1+0, Lelák 0+1, Paulikovič 0+1, Vico 0+1

Strely – 21:15

Vylúčenia – 2:3

 

              Prvý zápas play off sa odohral v Mútnom a Liďáci presne vedeli, čomu sa musia vyvarovať, aby mohli byť úspešní. Bohužiaľ, tak ako to bolo v dvoch zápasoch základnej časti, tak tomu bolo aj  v prvom play off. Nezachytená prvá tretina a štvorgólové manko. Najprv sa v 4. minúte presadil Latka strelou z diaľky, o tri minúty sa od mantinelu predral opäť a zavesil. V čase 9:16 vystrelil Nehila a odrazená lopta skončila až za Veningerovým chrbtom, ktorý sa po tomto góle z brány porúčal. Nešťastných 4:0 však vybavil opäť po vyše dvoch minútach z brejku Reguly. Štvorgólový deficit bolo horkou pilulkou.

              Florbal je ale sranda šport a 4:0 nemusí znamenať vôbec nič. Hneď  úvode znížil na 4:1 Ringer a.k.a Seki3. Do 12. minúty ale opäť skóroval Reguly a strelou od mantinelu dával na 6:1 Medžo.  Nižná sa za ďalšími gólmi nenáhlila a snažila sa vybudovaný náskok udržiavať. Z päťgólového koláča ukrojili zo štandardky VicoDidom, keď Miško (21) ťukol Marekovi a ten poslal Staroňovi jeden pozdrav. Necelé tri minúty pred koncom tretiny sa dobre zorientoval Senšel a znížil na 6:3. Obrovskú príležitosť dostať sa späť do zápasu sme mali v čase 19:59, keď výborný výhod Dobrovodského vysokou hokejkou chytil Latka a vybavil tak pre nás trestné strieľanie. Exekuoval ho Paulikovič, ale Staroňov neskutočný reflex zabezpečil, že sa skóre už nemenilo.

              Liďáci v poslednej tretine chceli s výsledkom niečo urobiť, no nebolo im dopriate. Aj keď sme ubránili oslabenie, tak sme nevyužili následnú presilovku, keď už sme aj prekonali Staroňa, tak nás zastavila bránková konštrukcia. Čerešničkou na torte bol vlastný gól Paulikoviča v 14. minúte, keď Laštík na „verím v boha“ nahodil loptu spoza brány do bránkoviska kde bol...hm...vlastne nikto. Iba traja naši hráči, ale keďže Nižnanci sú vo všeobecnosti pobožní, tak im pomohla vyššia sila a lopta sa odrazila od tenisky akurát do brány. Viac sa už  v zápase neudialo.

 

              Večer po zápase sa Liďáci zregenerovali vo welness aby boli čerství a plní síl do ďalšieho dňa. Každý si našiel to, čo ho obohatilo. Renči sa po saune a dvoch vylúčeniach išiel schladiť do snehu, Dano Dobrovodský strávil mladosť v parnej saune, Patres trénoval na konkurz ku Paparazzi, Domino Žilka odhadoval štatistiky nie len prezidentských volieb a Lukáš Pollák už tradične rozprával čo mu sily stačili. Všetko toto pomohlo a v nedeľu  už zápas vyzeral inak.

 

TJA-Fbo Nižná – ŠK Lido Prírodovedec   6:5 (1:0, 4:1, 1:4)

Kanadské body: Bačinský 1+1, Lelák 1+1, Slezák 1+1 , Senšel 1+0, Ringer 1+0, Vnuk 0+1

Strely – 25:16 (i keď, nie sme si zrovna istí, že sme mali 31% úspešnosť streľby =))

Vylúčenia – 0:2

 

              Po rannom videorozbore všetci vedeli čo majú zlepšiť, a tak to aj vyzeralo. Bezgólový stav trval dlho, Nižná sa k vážnejšiemu ohrozeniu brány v podstate ani nedostala. Šance na skórovanie neboli tutovky ani na našej strane, ale boli, no ostali nevyužité. Bratislavčania pôsobili na ploche aktívnejšie, mali ľahšie nohy, no bola to zase Nižná, ktorá otvorila skóre. V čase 14:57 sa Liďáci po zisku lopty vybrali vpred, no spravili snáď prvú chybu v zápase, keď stratili loptu na polovici, odkiaľ v momente smerovala lopta na zabudnutého Medža, ktorý ostal visieť za našou obranou. Ťažko povedať, či sa nevládal vrátiť alebo umne čakal na svoju šancu, ale každopádne pohotovo poslal loptu z bekhendu za Dobrovodského. To bolo z prvej tretiny všetko.

              V druhej časti domáci trochu ožili. V 4. minúte sa presadil Reguly, keď z voleja trafil krížnu prihrávku od Nehilu, ktorá letela celý čas vo výške kolien – 2:0. Šťastie sa na Nižnancov usmialo o 10 minút neskôr, keď na niekoľký pokus loptička zo Zemančíkovej flrobalky docupitala až za bránkovú čiaru. Liďáci sa v zakončení trápili, ale 57-minútové čakanie na gól do Straňovej brány prelomil až Slezák zo štandardky  - 3:1. Bohužiaľ, ďalší gól do našej siete padol o dve minúty na to, keď Latka Medžom „zožrali“ Vnuka Medžik po druhý krát v zápase zoči voči Dobrovodskému vedel presne, čo má robiť – 4:1. Dve a pól minúty pred druhou sirénou si však išiel na trestnú lavicu sadnúť Dida a Oravčania v presilovke zvýšili na rozdiel štyroch gólov.

Foto: Jozef Lepáček

              Do poslednej dvadsaťminútovky sme teda išli opäť s handicapom. Ten však trochu znížil v 2. minúte sólo akciou Ringer. Po necelých troch minútach ale zavŕšil hetrik Reguly. Potom však kapitán Slezák na striedačke zhrnul: „4 góly, 17 minút. Také sú čísla!“ Keďže v tíme máme kopec zdatných počtárov, tak práve toto bol imuplz, ktorý nám pomohol. Ako prvý sa toho chytil najmladší počtár v tíme, dokonca reprezentant FMFI UK, Vlado Bačinský, a neskutočne ťažkú loptu zo vzduchu správne upratal v čase 11:01. „Tri góly, deväť minút. Také sú čísla!“ O minútu a pól na to sa opäť presadil Senšel a z otočky a voleja nedal Staroňovi šancu. „Dva góly, sedem a pol minúty. Také sú čísla.“ Nižnanci mali ťažké nohy, čo Liďáci využívali a prinieslo to ovocie v podobe kontaktného gólu na 6:5 z hokejky Leláka. Vtedy už bola matematika jasná. V záverečnom tlaku sme však už vyrovnávajúci gól dať nedokázali, čiže v sérii hranej na tri víťazné zápasy sme stratili aj ten druhý.

 

S mikrofónom za florbalom, Roland Bluska (pre szfb.sk):
„Včerajšia prehra bola iná ako dnešná. Tretia tretina dnešného zápasu nám ukázala, že sa vieme presadiť a strieľať góly, no musíme vydržať bojovať počas celého zápasu. Individuálne kvality hráčov Nižnej sú obrovské, čo sa prejavilo v druhej časti.“

S mikrofónom za florbalom, Tomáš Reguly (pre szfb.sk):
 „Súperi si na nás dali od začiatku veľký pozor a držali opatrný spôsob hry. Postupne sa nám opäť začalo dariť a presadili sme sa. Neskôr sme sa snažili vybojovaný náskok udržiavať, čo sa nám vypomstilo v záverečnej tretine. Hráčom Lida sa začalo dariť,  padali im aj góly a nepustili nás k našej hre. Do ďalšieho súboja sa z tohto musíme poučiť a presadiť sa hneď od úvodu a zlomiť súpera podstatne skôr.“

 

Ďakujeme všetkým divákom, ktorí merali cestu až na severný pól, aby nás podporili! Nižná bude mať k dispozícii prvý mečbal už teraz v sobotu v ŠH Elán, no Liďáci majú plán hrať zápas aj v nedeľu. Príďte sa pozrieť na zaujímavý florbal aj vy!

 

 

Autor: Pavol Veninger