Nájazdu Kobyliek sme odolali

26.11.2018 07:16

ŠK Lido Prírodovedec - FBC Grasshoppers AC Uniza Žilina            7:4 (3:1, 2:1, 2:2)

Kanadské body: Dida 2+0, Slezák 0+2,  Bačinský 1+0, Gažík 1+0, Pagáč 1+0, Rieger 1+0, Vnuk 1+0, Martišovič 0+1, Vico 0+1

Strely - 30:29

Vylúčenia  - 0:1

 

                Ďalší vyzývateľ našich extraligistov boli Kobylky zo Žiliny, ktoré bojujú o play off. Dráma začala ešte predtým, ako sa zahralo úvodné buly, keďže nečakane vypadol nominovaný rozhodca Beňo. Našťastie sa našiel „emergency ref“ Marek Turlík, ktorý svoju extraligovú premiéru zvládol na výbornú. Prvé minúty boli vyrovnané, aj keď do väčších šancí sa dostávali hostia. Po šesť a pól minútach to pretavili do vedúceho gólu zásluhou Melegu. O dve minúty na to však urobil trénerovi radosť Viktor Vnuk, keď z vlastnej polovice vytiahol loptu až na súperovu polovicu a presnou strelou vymietol pavučiny v ľavom „vinkli“ Solárikovej brány. Liďáci sa zahrávali s ohňom, keď sem tam Žilinčanom ponúkali také šance, že ešte teraz si to musia vyčítať. Neefektivitu Kobyliek sme trestali, keď do konca tretiny ťažili zo Slezákových prihrávok najprv Bačinský a necelú minútu dokonca náš dôstojník Gažík (fotku v uniforme prinesieme čoskoro!).

                Do druhého dejstva sa chceli Liďáci vyvarovať chýb. Avšak už po dvoch minútach sa po závare a niekoľkých odrazoch doterigala lopta po zemi až za Veningerov chrbát. Liďáci však začali hrať zodpovednejšie a šance prichádzali. V siedmej minúte našiel Vico Didu a zvýšil na rozdiel dvoch gólov. Hernej pohode nám pomohla aj jediná presilovka v zápase, ktorú mal pod palcom veleskúsený víťaz ankety Paulikovič, no z viacerých šancí sme loptu správne trafiť nedokázali. Ďalšie príležitosti na skórovanie sme mali tiež, no Solárik vyťahoval jeden zázračný zákrok za druhým tak, ako to robí v každom zápase, čo proti nám nastúpi. Žilinčania sa usilovali streliť kontaktný gól, avšak Veninger odolával aj za výraznej pomoci Polláka a Pagáča, ktorých počet zblokovaných a získaných lôpt sa počítal v desiatkach. Pohodlné trojgólové vedenia vybavil Dida necelé tri minúty pred koncom tretiny, opäť po výbornej nahrávke od Martišoviča.

                Tretia dvadsaťminútovka sľubovala dobrý florbal, a tak aj bolo. Žilinčania nastúpili odhodlane, ale Liďáci posledné týždne žijúci heslom „Tu sa kurnik body neberú!“ vedeli čo ich čaká a poctivo bojovali. Istým kiksom sa síce nevyhli, avšak vďakabohu, Žilinčania premieňali aj v tretej tretine šance tak, ako úvodné dve. Z postupného útoku sa však presadiť nevedeli, takže sa odhodlali k bez brankára vyše 10 minút pred záverečnou sirénou. Posledných 10 minút sa teda hralo prakticky iba na našej polovici. V čase 11:13 však využil prázdnu bránu strelou od polovičky Rieger, pochválil sa pochválili sme ho a bránili ďalej =). Zo štvorgólového vedenia sme sa tešili iba necelé dve minúty, keď znižoval s prehľadom Žilinský Günther, Mišo Hrín. Žilinský zámok sa zatváral stále viac a viac. Našťastie tento tlak uvoľnil Pagáč, opäť strelou od zapisovateľského stolíka. Zo zápasu si teda odniesol aj niečo iného, ako pečiatky na tele. Posledné slovo v zápase mal Francl, keď využil cross vyše minúty dokonca. To už bolo posledné upravenie skóre na konečných 7:4.

 

Potešilo: hra bez vylúčenia, štyri inkasované góly

Sklamalo: priveľa zbytočne stratených lôpt

 

Pred reprezentačnou prestávkou sme si teda upevnili štvrtú pozíciu v tabuľke, o tri týždne nás čaká priamy súboj o tretie miesto v Eláne s ATU Košice. Dovtedy môžete podporovať našu mládež, ženy alebo tímy v druhej lige!

 

Autor: Pavol Veninger