Naša prípravka v Trenčíne

15.05.2019 16:22

        Posledný víkend sa v Trenčíne uskutočnil Turnaj o pohár prezidenta v kategórií staršia prípravka. Zúčastnila sa ho aj naša prípravka pod vedením trénera Maroša Mariotha. Spoločnosť mu robil jeho vedúci Andrej Pinter, Jozef MlynarčíkAdam Varga.

        Turnaj sa začal zápasmi už v piatok na obed. Prvý deň sa naši pripravkári stretli s Partizánskym a Košicami. Po zápasoch ich čakal odchod na hotel a večera. Večer strávili deti pri pozeraní MS v hokeji. Druhý deň zakončili súboje vo svojej skupine proti Trebišovu. 

        Po výdatnom obede ich čakal prvý vyraďovací zápas. Odohrali ho proti súperovi z Trenčianskych Teplíc. Chalani v tomto súboji podali super výkony, za čo boli odmenení postupom do súbojov o lepšie umiestnenia. V tomto súboji vytvorili naši rodičia a rodičia súperov super atmosféru, za ktorú sa im deti odmenili super výkonom. Po tomto zápase boli deti odmenené za výkon sladkými Waflami od svojho trénera. Večer deti opäť čakal hotel, večera a ďalší zápas našej reprezentácie na MS v hokeji.

        Nedeľa sa niesla v duchu posledných zápasov pre všetky družstvá na turnaji. Naši pripravkári sa stretli v prvom zápase so Zvolenom. O konečné umiestnenie zabojovali proti Florku Košice. Tento zápas bol pre nezainteresovaného diváka veľmi zaujímavý. Čo bolo vidno aj na diváckej kulise, ktorú vytvorili okoloidúci. Zápas sa začal pre naše družstvo skvele, keď po pár minútach vyhrávali. Druhá tretina už bola iná. Súper zlepšil svoju hru a skoré sa neustále otáčalo z jednej strany na druhú. Na konci druhej tretiny bolo na tom Florko lepšie. V poslednej tretine sa hra nezmenila. Pár minút pred koncom sa zdalo, že Florko bude nad naše sily, ale zlepšenou hrou sme hru vyrovnali. Už sa zdalo, že zápas skončí nerozhodne, ale 3 sekundy pred koncom zápasu sa k loptičke dostal Matej Marioth a ako správny kapitán zvrátil výsledok na stranu Lida. Posledná tretina nebola pre slabšie povahy.

        Tento turnaj bol pre väčšinu detí ich posledný v kategórii staršej prípravky. Už ďalší rok sa budú naháňať v kategórií mladších žiakov. Ich mladší spoluhráči si ešte tento turnaj zopakujú a s nimi naši noví pripravkári.

 

autor: Jozef Mlynarčík