S rozhovormi za trénermi časť 1.: Adam Varga

19.04.2020 14:30

    V tejto netradičnej časti sezóny, keď mali vrcholiť mládežnícke súťaže spolu s turnajmi o pohár prezidenta Slovenského florbalového zväzu, ale pre koronavírus ostali športoviská uzavreté na neurčito, vyspovedáme trénerov mládežníckych kategórií. Ako prvých sme si zobrali na paškál trénerov a mentorov našich najmenších – Adama Vargu v tandeme spolu s podpredsedom klubu Jozefom Mlynarčíkom.

    Prednosť dostane mladší z dvojice a študent Prírodovedeckej fakulty na UK v Bratislave, ktorý sa po minuloročnej pauze vynútenou zdravotnými problémami snaží dostať do formy na nadchádzajúcu sezónu v MEX.

Staršej prípravke ku kompletnému dohratiu sezóny chýbali iba 2 zápasy. Ako hodnotíš zápasy ktoré sa stihli odohrať?

Zápasy hodnotím naozaj pozitívne, s Bucom sme mali z detí veľkú radosť. Plány na ktorých sme sa dohodli pred sezónou sa nám podarilo napĺňať, deti mali väčšinu sezóny úsmev na tvári, čo viac si teda priať :)

Aký bol prístup detí k tréningom a florbalu počas sezóny?

Čo sa týka tréningov, tak s týmto sme vôbec nemali problém (samozrejme okrem chrípkových období a podobne) a deti poctivo chodili, či to bolo do Rače alebo do Ružinova. Za to samozrejme patrí obrovská vďaka taktiež rodičom, že ich na tie tréningy vozia a takýmto spôsobom ich v športe podporujú. Malý Liďáci florbal zbožňujú a bolo to vidieť či už na tréningoch alebo v zápasoch, keďže neustále sa nás pýtali množstvo otázok ako sa zlepšovať a posúvať vpred.

Prezraď nám aká panovala nálada na striedačke počas zápasov?

Na striedačke sme sa aj s Bucom vždy snažili udržiavať pozitívnu atmosféru a deti nám v tom veľmi pomáhali. Veľa sa podporovali a ak niekto práve v danom momente nepomáhal svojou šikovnosťou na ihrisku, tak povzbudzoval svojim hlasom zo striedačky.

Okrem staršej prípravky ste si občas našli čas a dohodli sa aj na priateľských zápasoch mladších prípravkárov. Čo hovoríš na ich prvé dotyky s loptičkou?

V prvom rade sa chcem veľmi poďakovať p. Pauhofovi a teda aj klubu Snipers Bratislava za túto možnosť si takto pravidelne zmerať sily s našimi najmenšími nádejami. Na našich najmenších bolo vidieť rovnaké zanietenie ako u ich starších spoluhráčov naprieč Lidom. Viacero z nich za svoju snahu dostalo možnosť sa zúčastniť zápasov staršej prípravky a môžem zhodnotiť, že o budúcnosť máme postarané.

Nastali počas sezóny mimoriadne situácie, ktoré si musel riešiť s deťmi?

Ak nerátam zabudnuté fľašky, hokejky, topánky a podobne :D tak všetko bolo v úplnom poriadku.

Počas roka ste spolupracovali pri prípravke spolu s Bucom, ako hodnotíš túto spoluprácu? Máte niečo pripravené pre deti do budúcej sezóny?

Ja si spoluprácu s Bucom neviem vynachváliť. Výhodou je, že máme na trénovanie a výchovu mládeže takmer rovnaký pohľad a tým pádom sme vedeli konkrétne situácie takmer hneď vyriešiť bez toho aby sme sa museli pýtať jeden druhého. Veľakrát sa nám stalo, že sme zaskakovali jeden za druhého, vedeli sme si navzájom pomôcť a všetko klapalo. Musím sa priznať, že budúcu sezónu sme ešte nestihli prebrať, keďže sme riešili naposledy veci ohľadne tejto sezóny, keď sme ešte nepočítali s tým, že si už do leta neťukneme. Vďaka za sezónu Bucifux :P

Aký vidíš potenciál v mladých námorníkoch?

Potenciál vidím veľký v každom jednom hráčovi/hráčke, ktorého v prípravke momentálne máme. Dôležité je to, že ich florbal veľmi baví a chcú sa zlepšovať. Verím, že aj s pomocou ich rodičov, ich raz uvidím namiesto mňa behať v Lido drese na extraligových palubovkách.

Otázka na záver. Máš niečo čo by si chcel odkázať našim najmenším?

Aj keď sa teraz dlhšie neuvidíme na tréningoch, nezabudnite na florbal. Ak môžete, trénujte doma a nejedzte veľa sladkostí :) a samozrejme poslúchajte rodičov! :)

    Adamovi ďakujeme, že nám venoval chvíľku zo svojho času. V ďalšom diely vyspovedáme ako bolo už naznačené na začiatku, Liďáka srdcom aj dušou - Jozefa „Buca“ Mlynarčíka.

 

Autor: Ondrej Pagáč