Šesťbodový zápas v náš prospech

23.11.2018 16:22

ŠK Lido Prírodovedec - 1. FBC Florbal Trenčín     9:7 (1:0, 2:3, 6:4)

Kanadské bodovanie: Ringer 6+0, Slezák 0+3, Gálet 0+2, Bačinský 1+0, Dida 1+0, Maňkoš 1+0, Pagáč 0+1, Paulikovič 0+1

Strely - 36:39

Vylúčenia - 5:1 (z toho naši dvakrát 5 minútový trest)

 

                V priamom súboji o štvrté miesto v tabuľke s možnosťou dotiahnuť sa na prvú trojku sme sa stretli s hráčmi FBC Trenčín. Trenčania tento rok pobrali body favoritom, no z Medison Square Elán sa túto sezónu body neberú. Prvá tretina bola dlho chudobná na góly, aj keď šance boli na oboch stranách. Až v 15. minúte sa presadil Maňkoš, ktorý sa tak blysol pred svojimi rodičmi sediacimi na tribúne, ktorí dorazili až z ďalekého Prešova. Danov gól bol jediný v prvej tretine, aj keď Trenčania hrozili svojimi smrtiacimi protiútokmi, ktorými sú v lige známi už vyše desaťročie, no skórovať sa im nepodarilo. Tesne pred koncom prvej tretiny sme mali možnosť trestného strieľania, Žilka však po kľučke nastrelil iba konštrukciu brány. Nájazdové trápenie pokračuje.

                Druhá časť hry začala z ostra, keď už v 4. minúte boli vzájomne vylúčení Lelák a Bulko a zároveň Trečín vyrovnal na 1:1. Bohužiaľ pre nás, z konfliktu vyšli lepšie hostia, keď Bulko dostal trest 2 minúty a Lelák 5 minút. O necelé dve minúty na to zbytočne fauloval Maňkoš, poslal tak Rangers do troch a zverenci Miroslavu Ságu sa dlho ponúkať nenechali. Presilovku využili po jedenástich sekundách a vyhrávali 1:2. Liďáci sa nechali strhnúť hrou súpera a naháňať sa hore dole bola vodou na ich mlyn. V 12. minúte si z brejku Dobrovodského Forsbergovou kľučkou vychutnal Poruban. Od tohto momentu sa domáci spamätali a začali sa venovať tomu, čo vedia najlepšie - organizovanej hre. K obratu zavelil Ringer, keď sa najprv presadil po krížnej prihrávke od Slezáka a 68. sekúnd pred koncom tretiny sám vybojoval loptu a poslal ju za Ďurmekov chrbát.

                Tretia porcia dvadsiatich minút priniesla toho viac, ako by náročný, slovenský, florbalový divák mohol čakať. 10 gólov 2 vylúčenia a drámu až do konca. Kto tajne dúfal, že Ringer by mohol mať čistý hetrik, nemusel dlho čakať. Po Gunťových (66) sekundách sa mu to podarilo po prihrávke Pagáča. Trenčín chvíľu na to odpovedal gólom na 4:4. Rozbehnutý koňár nemá rád stres, a tak necelé dve minúty od svojho posledného gólu dal ďalší - 5:4. Po zlom striedaní Trenčanov dostal nahrávku osamotený Dida a skoro roztrhol sito tak, ako je mu vlastné. Trenčín sa nedal, na 6:5 znižoval veterán Lamačka. Niečo vyše štyroch minút pred sirénou bolo proti nám udelené prísne trestné strieľanie, avšak v tejto ťažkej chvíli Dobrovodský svoj tím podržal. Nedáš-dostašneš a.k.a zo situácie 2 na 1 si Ringer uvedomil ako sa mu darí, vystrelil a svoju vlastnú strelu zo vzduchu upratal za Ďurmeka 7:5. Tri minúty do konca sa na 25. pokus v zápase presadil Bačinský, no to väčšiu radosť nám a sebe urobil. Už sa zdalo, že bude kľud. Potom sa však zbytočne nechal vylúčiť Lelák za zdržovanie hry a Trenčín znížil na 8:6 a 66 sekúnd (zase ten Gunťo!) pred koncom do konca na 8:7! Posledné slovo však patrilo kráľovi sobotňajšieho poobedia - Ringerovi, ktorému nabil Paulikovič a najväčší miláčik čašníčok u Belasých dovŕšil svoj doublehetrik, ktorý sa naposledy v Lide podaril...Hm..Kto vie či vôbec niekedy niekomu.

 

Potešilo: 9 vstrelených gólov, 6 gólov Ringera, zlepšenie hry od polovice zápasu, vyhratá prestrelka

Sklamalo: 7 inkasovaných gólov, priveľa a zbytočných vylúčení, nutnosť vyplatiť Ringera =)

 

Slová trénera Blusku boli jasné. Tento súper nás poctivo preveril po všetkých stránkach. Liďáci tak stiahli manko na ATU na rozdiel jediného bodu a zvýšili náskok pred FBC Trenčín. Navyše, šnúra výhier v domácom prostredí pokračuje. „Home stand“ sa nám pomaly blíži ku koncu, no už zajtra si skrížime bakule s ambicióznym tímom Grasshoppers Žilina. Príďte nás povzbudiť o 18:00 do ŠH Elán!

 

Autor: Pavol Veninger