Tentokrát si to odniesol Mikuláš

16.10.2019 12:00

ŠK Lido Prírodovedec –  FBC A4ka Mikuláš Prešov            11:4 (3:0, 4:2, 4:2)

Kanadské body: Ringer 5+0, Slezák 0+4, Gažík 2+0, Gálet 1+1, Dida 1+0, Pagáč 1+0, Paulikovič 1+0, Bačinský 0+1, Dobrovodský 0+1, Maňkoš 0+1, Matlovič 0+1, Petrík 0+1, Vico 0+1

Strely – 21:34
Vylúčenia – 3:3

              Do Bratislavy pricestovali Mikulášovia z Prešova, ktorí mali opäť v pláne prerušiť sériu prehier na bratislavských ihriskách Lida (zámerne hovoríme bratislavských, lebo prehra Lida s Prešovom na „domácom“ zápase v Trenčíne z roku...no nič, k tomu sa radšej nevracajme). Zostava mien, v ktorej figurovali na súpiske hostí ako Leško, Komínek, Joščák, Kassay či Sikorjak vzbudzovala rešpekt. Úvod zápasu bol opatrný, brankári nemali toľko práce. Začiatkom deviatej minúty sa však prví prihlásili o slovo Liďáci, keď za 63 skúnd skórovali hneď trikrát. Prvé dva góly Paulikoviča Pagáča boli z kategórie NHL, keď tesne pred bránou tečovali strieľané prihrávky od Maňkoša, resp. MatlovičaSninčák nemal šancu zareagovať. Junior Erik Matlovič sa tak zaradil do početného klubu Liďákov, ktorí v prvom zápase dokázali bodovať. Tretí výstavný kúsok z prvej pod "víko" vyvesil Dida, ktorý zužitkoval perfektnú nahrávku od Gáleta. Prešovčania vo zvyšku tretiny ohrozili Dobrovodského len minimálne.

              Druhá časť začala zhurta. Po trinástich sekundách vyslal Dobrovodský do samostatného úniku Ringera a náš koník proti svojim bývalým spoluhráčom ukázal, ako veľmi má rád góly. Gálet si potom uvedomil, že má iba jeden bod, tak o 23 sekúnd predviedol s Vicom ďalšiu ťukačku do prázdnej brány a Sničák sa mohol iba pokúšať s tým niečo spraviť. Stav 5:0 po necelých 21 minútach tešil každého „modrého“. Vydržal však iba dve minúty, keď dorážkou z blízka po odraze od zadného mantinelu znížil rozdiel Joščák. Prešovčania hrozili šancami, zvýšili početnosť streľby, ale Dobrovodský držal statočne, nepúšťal dorážky a opäť predviedol „save of the night“. V takejto pohode sa v desiatej minúte presadil opäť Ringer po nahrávke Slezáka. Ďalšie dve minúty a dopredu sa predral Petrík, vystrelil, loptu zo vzduchu vystrelil opäť, tá sa od tyčky odrazila na hokejku Gažíkovi a ten skúsene, na Toma Ondrušeka,  spravil dva kroky na os a vyvesil trápiacim sa Prešovčanom 7:1. Lido hralo ďalej na krásu, avšak do sirény bez efektu. Naopak, peknou individuálnou akciou sa zaskvel Leško, keď porobil dvoch našich útočníkov ešte na svojej polovici, prešlapal celé ihrisko a dal Dobrovodskému druhý pozdrav v zápase. Jediné čo sa stalo ďalej boli dve vylúčenia v poslednej minúte, každé na jednej strane.

              Florbal je sranda šport, preto posledná tretina mohla byť ešte zaujímavá. Najmä, keď hráte pre divákov ako Lido (pozdravujeme kolegov z Púchova =)). V čase 1:47 fauloval Bory a Liďáci dostali možnosť presilovky. Po „broken play“ vyzval Slezák na strelu z kolíka Ringera a ten už opäť slávil 10€ odmenu z kasičky za vsietený hetrik. V 8. minúte mal šancu na svoju druhú asistenciu Dobrovodský, no Slezák zoči voči Sninčákovi radšej nahrával a po chvíľkovej trme-vrme dal gól zase Matúš Ringer – 9:2. V polovici tretiny sa podarilo Prešovčanom znížiť na 9:3, keď sa lopta odrazila k českému lišiakovi Honzovi a ten už vedel čo s ňou. Slezákovi boli tri zápisy v kolónke nahrávok málo, a keďže on góly dávať nechcel vrátil sa k tomu, čo ho zdobilo kedysi – dvojminútové vylúčenia. Najprv chvíľu po inkasovanom góle zbytočne dohral súpera a potom hneď ako sa vrátil do hry zahral bez florbalky a išiel oddychovať ďalej. Túto presilovku už hostia využili zásluhou Sikorjaka. V čase 15:25 rozvlnil sito po 10.-krát Gažík Viktor Vnuk sa tešil, že jeho gesto "Musí byť 10!" po dlhom čase opäť dosiahlo svoju formu. Posledné gólové vzrušenie v zápase vyvolal Ringer svojim piatym gólom, opäť po prihrávke Slezáka Dobrovodský už chystal exceli, že kde zoberieme na ďalšiu desinku Ringimu, ak dá ešte jeden. Našťastie, posledný zápis v zápase mal už len Komínek za vylúčenie.

 

Potešilo: 11 vstrelených gólov, strelecká efektivita, Gažík nedal hetrik
Sklamalo: zbytočné vylúčenia

 

S mikrofónom za florbalom, Roland Bluska (pre szfb.sk):
„Predviedli sme kvalitný výkon. Presne tak si to predstavujem. Som presvedčený, že to vychádza z tréningového úsilia. Musím vyzdvihnúť jednu dôležitú skutočnosť. Návratom kapitána Slezáka do zostavy sa mužstvo zdvihlo a hrá úplne inak ako bez neho. Verím, že sme sa dvoma víťazstvami naladili na správnu vlnu. Bude to náročné, ale chceme podávať takéto výkony a naplno bodovať naďalej.“

 

 

 

              Mravenečníka za najlepšieho hráča zápasu prevzal od svojho spoluhráča z juniorky Erik Matlovič! Tento víkend majú námorníci voľno, najbližšie sa predstavia ten ďalší opäť doma, tentokrát proti majstrom z Trenčína (AS). Súperom ďakujeme za zápas a tešíme sa na všetky ďalšie!

 

BONUS:
              Naši prví dvaja „rightwingeri“ sa dostali svojimi tímovými výkonmi na úroveň legendárneho nahrávača Matúša Medža z Nižnej, ktorý prevzal tento status od slovenského Jardu Jágra, Mikiho Mikolaja! Chalani pre tím ochotní urobiť všetko =).  

 

Autor: Pavol Veninger