Béčko vstúpilo do sezóny prehrou s Malackami

19.10.2013 23:51

ŠK Lido B - 1. SC Malacky 6:8 (1:4, 4:1, 1:3)

Na zápas sme došli v celku hojnom počte, ale žiaľ kvôli problémom so súpiskami museli hráči Pavol Veninger a Jakub Trenčan vyzliecť svoje dresy a ukončiť svoj úvodný zápas v B-tíme ešte pred úvodným hvizdom. Nakoniec išlo Lido do zápasu s dvomi plnými útokmi a prvé striedanie vyzeralo sľubne, avšak hneď v treťom striedaní sa po nemalej chybe hráčov v podobe nepokrytého hráča na strede otvorilo skóre v prospech Malaciek. V tomto tempe sa nám zápas páčil asi viac, a tak sme veľmi rýchlo prehrávali o tri góly. Avšak Vladimír Čavajda sa zachoval ako správny kapitána znížil na 1:3.  Ku koncu tretiny sme dospeli aj k prvému výlúčeniu na strane Malaciek, a tak sme začali svou prvú tohtosezónnu presilovku. Presilovky by sme sa mali ísť učiť od nežnej časti nášho tímu, našich krajších polovičiek (nie nehovoríme o Jozefovi M.) a možno by aktéri presilovky po prvej tretine nemuseli klikovať za odvedenú robotu. Ako inak, počas našej presilovky sa objavil osamotený hráč Malaciek pred našou bránou s loptičkou na hokejke a premenil svoju tutovku na gól na 1:4.

Druhá tretina a koniec prvej presilovky už vyzerali o mnoho lepšie. Mali sme zápas vo svojich rukách a po dvoch góloch Marcela Uríčka, Ivana ... a Fridricha "Šaman" Egyenesa a po jednom smolnom góle sme vynikajúco zahranú tretinu končili za stavu 5:5.  K druhej tretine nie je Liďáci písali scénar a Malacky bez zbytočných hereckých pripomienkok hrali svoje úlohy. Ku koncu tretiny prišlo ešte na vylúčenie po faule na Ľuboša Hečka ml., ktoré prekvapilo aj domácich, ale nikto z nás sa presilovke nebránil tak sme si ju zahrali. Koniec druhej tretiny 5:5.

Tretiu tretinu sme začali v podobnom tempe, len trošku menej efektívnom. Na základe ďalších chýb v obrane sme dostali ďalší gól. Ľubovi Hečkovi ml. došlo ľúto, že ešte neaml dvojminútový trest, tak si jeden vybojoval. Oslabovka sa skončila gólom v našej bráne a podobne smolne sa vyvíjal zápas v náš neprospech. Jedinú nádej nám vlial Marcel Uríček po tretí krát, keď svojim hetrikom uzavrel početnosť našich gólov. Žiaľ so skóre 8:6 napriek mnohým šanciam a vysokému tlaku sme nevedeli urobiť nič. Predsa len náš brankár má legitímny občiansky preukaz, ktorý ho chtiac nechtiac zaraďuje medzi ľúdí, a teda nie je superhrdinom. Poučenie do ďalších zápasov: zvýšiť efektivitu a zlepšiť hru dozadu.

 
Autor článku: Fridrich E.P.