Historické prvé zápasy prípravky Lida!

12.11.2013 23:42

 

Začiatkom novembra si mohli vôbec po prvýkrát vyskúšať ligu aj naši prípravkari. V týchto najmladších kategóriách doposiaľ LIDO žiadny tím nemalo, raz však treba začať. Od začiatku októbra postupne dávame dokopy žiačikov zo Základnej školy Jána Pavla II. vo Vajnoroch, kde krúžok je pod vedením našich bývalých hráčov Milana ForraPavlíny Waradzinovej, a račianskej Spojenej školy de la Salle.

 

Tsunami Záhorská Bystrica – ŠK LIDO Bratislava 24:0 (10:0, 8:0, 6:0)

Zostava ŠK LIDO: Alexander Bagin, Samuel Mandl, Martin Kušnárik, Ján Alex Bezděk, Samuel Ferenc, Leonard Herchl, Matúš Repáš, Maximilián Seleš, Hugo Sadloň, Tomáš Marikovič

O tom, že začiatky sú ťažké sme sa presvedčili hneď v prvom zápase, ktorý sme odohrali 6. novembra v Stupave proti staršej prípravke Záhorskej Bystrice. Z desiatky našich chlapcov boli čistokrvní starší prípravkari žiaľ len dvaja, kým u súpera všetkých 16. U tak mladých chlapcov je aj takýto menší vekový rozdiel na ihrisku veľmi citeľný a podľa toho vyzeralo aj zápas. Proti družstvu zo Záhorskej sme nemali žiadnu šancu a aj napriek tomu, že sa chlapci snažili čo to išlo sme prehrali vysoko 0:24. Z výsledku si však nikto ťažkú hlavu nerobil. Každý nejako začínal a z už spomenutých dôvodov nemohol zápas dopadnúť inak.

 

FBC Blueberries Modra – ŠK LIDO Bratislava 7:4 (1:2, 1:1, 5:1)

Zostava ŠK LIDO: Martin Kušnárik, Alex Havrila, Hugo Sadloň, Samuel Ferenc, Leonard Herchl, Samuel Mandl, Ján Alex Bezděk, Alexander Bagin

Kanadské body: Mandl 3+0, Herchl 1+0, Kušnárik 0+1

Dva dni po prvom zápase staršej prípravky sa už chlapci postavili proti vekovo seberovnému súperovi, mladšej prípravke domácej Modry. Aj keď sme už po trinástich sekundách prehrávali 0:1, chlapci dvihli hlavy a s Modranmi hrali vyrovnanú hru. V siedmej minúte sa nám podarilo vyrovnať, keď sa peknom strelou prezentoval Samko Mandl a ten istý hráč sa presadil aj po následnom buly a poslal nás do vedenia. V úvode druhej tretiny Blueberries vyrovnali na 2:2, no zakrátko sme opäť viedli zásluhou bekhendu Lea Herchla. Keď na začiatku záverečného dejstva zavŕšil Samko Mandl hetrik a zvýšil naše vedenie na 4:2 vyzeralo to veľmi nádejne. Nanešťastie zvyšok zápasu už tak dobre z nášho pohľadu nevyzeral. Šance síce boli na oboch stranách, no góly padali už iba do našej siete. Do záverečného hvizdu sme celkovo inkasovali päťkrát a nakoniec prehrali celý zápas 4:7. Škoda, prehra mrzí, ale chlapci sa nemajú za čo hanbiť. Na to, že s nimi pracujeme len od začiatku októbra podali slušný výkon. Dúfam, že im nadšenie a elán vydrží aj do ďalších zápasov.

 

autor článku: Václav Kolátor