Juniori v M2 zastavili Dragons ako prví!

13.01.2019 19:43

ŠK Lido Prírodovedec Juniori - FBC Dragons Ružinov Bratislava    7:3 (1:1, 2:2, 4:0)

Kanadské body: Petrík 3+0, Forro 1+1, Šulla 1+1, Obšitník 1+0, Bečvarov 0+1, Fatul 0+1, Matlovič 0+1

Vylúčenia - 3:4

 

        Juniorov  v dnešnom zápase čakal súper najväčšieho kalibru, ktorý v tejto sezóne ešte neprehral a to bola pre nich o to väčšia motivácia a výzva.  Začiatok bol opatrný z oboch strán, no ako sa dalo očakávať, náš mladý tím otvoril hru ako prvý. Snažil sa presadiť rýchlosťou a bojovnosťou proti skúsenosťami nabitému Dragonsu, ktorý umne  čakal a hrozil protiútokmi do našej otvorenej obrany. Vedenia sme sa dočkali už v piatej minúte keď sa presadil Mišo Obšitník. Dve minúty pred prvou sirénou súper vyrovnal.  Mohol ísť do šatne aj s vedením po nariadenom trestnom strieľaní no Kubo Král v našej bránke bol proti. 

        V druhej tretine nám Dragons  dva krát odskočil o jeden gól, ale Viktor Šulla Marcel Petrík dva krát zrovnali skóre, a aj po druhej siréne bol stav nerozhodný.

        V poslednej  tretine sme načali súpera už v prvej minúte, keď nás do vedenia  poslal šikovnou strelou opäť Marcel Petrík. Dragons zvyšoval obrátky a my sme často odolávali len so šťastím, ale často aj šikovnosťou nášho gólmana. Zrejme rozhodujúci moment prišiel  šesť minút pred koncom, kedy svoj hetrik dokonal Marcel Petrík. Po ďalšej minúte sme začali veriť v reálne víťazstvo, keď sa strelecky prezentovala klubová legenda Milan Forro a my sme získali trojgólové vedenie. V závere si  stále vedúci tím tabuľky vsietil ešte vlastný gól. Chalanov treba pochváliť za takticky slušne zvládnuté dôležité pasáže zápasu, neustálu bojovnosť a najmä to, že víťazstvo vybojovali bez posíl z Áčka či Béčka.

 

        Z víťazstva sa radovali aj hráči B-tímu, keď v nedeľnom zápase porazil Jánošíkových Zbojníkov 11:5 a strácajú na nich v tabuľke už iba dva body. 

Autor: Jozef Vnuk