Kobylky uchmatli body z Bratislavy

11.10.2016 17:51

ŠK Lido Prírodovedec – Grasshoppers Žilina 7:8 (3:1,2:7,2:0)

Kanadské body – Slezák 3+1, Letaši 1+2, Paulikovič 0+3, Gramblička 2+0, Šimon 1+0, Lelák 0+1

Strely na bránku – 30:31 (12:10,11:17,7:4)

Vylúčenia 0:2, Využitie 1:0

 

Zápas začal vo svižnom tempe. Predzápasové analýzy Laca Borbélyho o nudnom defenzívne ladenom zápase s pozornými obranami, letargickými rozohrávkami zviazanej kŕčovitým dodržiavaním taktiky sa našťastie nenaplnili a divákov od začiatku bavil rušný florbal. Domáci išli do vedeni už v 3. minúte, keď Kružela prestrelil Letaši. Následných 10 minút sa vyznamenávali obaja brankári až potom sa v rozmedzí dvoch minút presadili traja strelci. Na domácej strane si otvoril strelecký účet v tejto sezóne Gramblička. Následne síce na 2:1 pre domácich znižoval Miške, no odpoveď Slezáka bola bleskurýchla a znamenala vedenie Liďákov o dva góly. Hostia boli blízko zníženiu, no Dobrovodský v bránke čaroval.

            Druhá tretina bola pre námorníkov priam hororová. Všetko odštartovala školácka chyba v rozohrávke už v prvej minúte a zníženie na 3:2. Kobylkám potom doslova narástli krídla, zamorili ihrisko a v Dobrovodského bránke zanechali spúšť v podobe siedmich gólov. Individuálne chyby, prepadnutia a následné brejky, nedostupovanie k strieľajúcim hráčom a slabé blokovanie streľby. To boli dôvody, prečo na domáceho brankára smerovalo v druhej tretine až 17! striel na bránku. (Pre porovnanie, len o jednu viac sme povolili 1.FBC Trenčín za celý zápas v druhom kole). A keďže za Lido skórovali iba Slezák Šimon a napriek dobrým šanciam sme nevyužili ani presilovku, po dvoch tretinách bol stav nepriaznivý 5:8.

foto: Daniel Fehér

            V tretej tretine nezostal v základnej zostave kameň na kameni a do bránky sa postavil Veninger. Domáci vstúpili do tretej tretiny s odhodlaním zvrátiť nepriaznivý stav, Žilinčania upustili od aktívneho pressingu a zamerali sa na pozornú defenzívu. V 42. minúte vlial novú nádej do žíl mravenečníkov René Slezák, ktorý za mohutnej podpory svojho súkromného fanklubu z Púchova zavŕšil hetrik. Koľko im za to pred alebo po zápase zaplatil, nevedno =).  Bohužiaľ to bol ale na dlhé minúty jediný presný zásah domácich. Tí síce mali prevahu aj šance, no mierili nepresne, resp. bola proti bránková konštrukcia ako napríklad po strele Paulikoviča. Tri minúty pred koncom to Lido skúsilo bez brankára a početnú prevahu znásobilo vylúčenie Nováka. Presadilo sa už ale len raz, 16 sekúnd pred koncom znižoval Gramblička. Na vyrovnanie už nezostal čas.

 

            Po zbabranej druhej tretine si nechali domáci utiecť tri body pomedzi prsty a v tabuľke momentálne okupujú šiestu priečku. Najbližšie sa predstavia v piatok 14.10. na pôde doposiaľ neporazeného lídra tabuľky – AS Trenčín.

 

Potešilo: Neskladanie zbraní, hetrik Slezáka, prvý gól Grambličku v sezóne

Sklamalo: Zbabraná druhá tretina

 

Florbalové ozveny, otáka Reného Slezáka smerom k rozhodcom: 

„Keď dám gól, môžem si ísť tlapnúť s divákmi, nevylúčite ma?“ 

 

Autor: Gabriel Mészáros