Koľko bodov z Trenčína? Všetky!

20.12.2017 00:06

 Florbalový klub AS Trenčín -ŠK LIDO Prírodovedec          2:3 (1:1, 0:1, 1:1)

Kanadské body:  Slezák 1+1, Letaši 1+0, Vico 1+0, Ringer 0+1

Strely - 27:21 (6:6, 6:8, 15:7)

Vylúčenia - 3:2

 

Prírodovedci po reprezentačnej pauze nastúpili na duel, ktorý bol špeciálny z viacerých dôvodov . Prvým faktom bolo členstvo Gabriela Mészárosa v organizácii AS a významnosť zápasu pre jeho osobu bola dlhé týždne rozpitvávaná svetovými médiami a rozoberaná z každého uhla.  Ďalšiu špeciálnu príchuť zápasu pridala nálepka benefičný, keď Liďáci po dvoch rokoch opäť nastúpili na zápas, v ktorom sa spájali ľudia aby pred Vianocami pomohli iným. Tento krát išlo o podporu brankára AS Trečín Matúša Jelínka, ktorý zároveň v sobotu oslavoval svoje 16. narodeniny!

Čo sa však samotného zápasu týka, tak Bratislavčania chceli nadviazať na dobrý výkon zo zápasu z Tsunami, v ktorom obrali majstra o bod a postaveniu v tabuľke neprikladali žiadnu váhu. Odhodlaní "praví Rangers" teda vybehli na palubovku "Islanders" už od prvej minúty s jasným cieľom - vyhrať. Bohužiaľ, boli to práve domáci čo už v siedmej minúte strelili prvý gól. Liďáci sa však nenechali zaskočiť a ďalej hrali s Trenčínom vyrovnanú partiu, čo prinieslo ovocie v štrnástej minúte, keď sa po akcii TIC - TAC - TOE presadil Jožko Letaši. Šance boli na oboch stranách,  avšak do konca tretiny už gól nepadol. Renči Slezák však do druhej tretiny vybojoval presilovú hru, keď ho 4 sekundy pred koncom prvej nedovolenou hrou hokejkou musel zastaviť slovenský florbalový Jarda Jágr a.k.a Miky Mikolaj.

Druhé dejstvo teda začali hostia odvážne a dostávali sa viac a viac do zápasu. Z presilovky gól síce nedali, no chvíľu po jej skončení dostali ďalšiu možnosť , avšak aj tá vyšla navnivoč. Liďáci však chytili opraty zápasu do svojich rúk a boli aktívnejší, vyhrávali osobné súboje a Trenčín síce skúšal hrýzť, no bez úspechu.  Nepomohla im ani presilovka, ktorú vybavil .... (nie je také ťažké si tipnúť =))... Obranné valy na čele s Viktorom Vnukom však náporu odolávali statočne a to Trenčanom tiež nepridalo veľmi na pohode. Zlomový moment v zápase nastal v šestnástej minúte, keď dostali námorníci opäť príležitosť presilovky. Na tretí pokus vyšiel nacvičený signál na výbornú a po trajektórii Slezák - Matejkova noha - lob 3 sekundy letiaci vzduchom - odkrytá bránka sa mohli muži v modrom tešiť z vedenia. 

Posledná tretina sľubovala drámu a tlak zo strany domáceho celku a svoj sľub aj splnila. Hneď v 43. sekunde vyrovnával na 2:2 Matejka a ďalej bol obraz hry tretej tretiny  v podstate rovnaký. AS Trenčín sa hnal za vedením, no kompaktný výkon a úspešné osobné súboje Liďákov im tento "quest" veľmi neuľahčovali, naopak pri pomerne častých brejkoch museli domáci hasiť blížiace sa nebezpečenstvo. Čo však neuhasili bol Vicov hlad po úspechu. Ten si ako starý lišiak vyčíhal moment, kedy sa Peter Heleš zrazil so svojim spoluhráčom a zo samostatného úniku chladnokrvne zakončil. Akciu si môžete pozrieť tu.  To bol posledný klinec do rakvy Trenčianskeho tímu a aj napriek enormnému úsiliu sa im už nepodarilo pretlačiť loptu za Veningerov chrbát, a tak sa "Mravenenčníci" mohli v kľude tešiť z troch bodov do tabuľky.

 

Z úst hlásateľky bolo ešte raz počuť meno René Slezák. Tento krát však nie v súvislosti s udelením dvojminútového trestu, ale pri príležitosti vyhlásenia najlepších hráčov zápasu, čo bola zaslúžená odmena za predvedený výkon.Následne prebehlo odovzdávanie vyzbieraných prostriedkov samotnému Matúšovi, spoločné fotenie a na rad prišla aj výborná narodeninová torta, z ktorej dostali ochutnať aj hráči, aj rozhodcovia, aj diváci a vzhľadom na to koľko jej bolo tak si určite pochutil aj tamojší miláčik - pes Adam =).

 

Potešilo: kompaktný a oduševnený výkon, iba dva inkasované góly, bezchybná hra v oslabení, prijemná atmosféra, torta

Sklamalo: priemer 1 zranený hráč (Paulikovič, Ringer, Maňkoš) na 1 vsietený gól

S mikrofónom za florbalom, Patrik Paulikovič pre www.szfb.sk:

„Proti našim posledným dvom súperom, ktorými boli Tsunami Záhorská Bystrica a AS Trenčín, sa nám dlhšie obdobie nedarilo a dostávali sme od nich debakle... Som rád, že sme si dokázali, že vieme zahrať aj proti týmto súperom. Ceníme si bod zo Stupavy, pretože s týmto súperom sa pravdepodobne stretneme v play-off ak sa tam dostaneme. Na kompaktný, disciplinovaný a obetavý výkon zo Stupavy sme nadviazali aj v Trenčíne. Posledné dva zápasy sa dokážeme na súboj koncentrovať celých šesťdesiat minút a keď popri tom dokážeme vyhrávať väčšinu osobných súbojov, tak môžeme bodovať aj s florbalovo lepšími tímami.“

 

S mikrofónom za florbalom, Ondrej Pagáč pre YT kanál AS Trenčín:

www.youtube.com/watch?v=8FUenGZIiS0&
 

 

Do nového roka teda Liďáci ostanú na siedmom mieste extraligového pelotónu a 6.1.2018 otvoria florbalovú extraligu v tradičnom derby s FBK Nižná. Nižná v doterajších 15-ich zápasoch nenašla premožiteľa, čo v derby sľubuje zaujímavé zápoľenie! Dovtedy vám však prajeme príjemné prežitie vianočných sviatkov a úspešný vstup do nového roka!  

 

Autor: Pavol Veninger

Zdroje foto a videa: Facebook AS Trenčín Florbal a youtube kanál AS Trenčín