Liďácke finále v M2, “Béčko” aj “Juniori” zvládli semifinále

05.04.2019 15:46

ŠK Lido Prírodovedec “B” - FBC BlueBerries Modra 9:7 (2:4, 2:0, 5:3)

Kanadské body: Rieger 3+2, Tomášik 3+2, Haliena 1+2, Švrček 2+0, Gűnther 0+1, Švidroň 0+1, Uríček 0+1

        V sobotu naše „béčko“ nastúpilo na našom domácom ihrisku na Eláne. Bolo jasné, že to nebude ľahký zápas, nakoľko Modra vyradila silný Dragons a tiež zvíťazila v poslednom vzájomnom zápase. Cieľ bol jasný a to vyhrať zápas.

        Zo začiatku sa Liďákom príliš nedarilo, keď prehrali prvú tretinu 4:2. Hra nebola zlá, ale urobili niekoľko zbytočných chýb z ktorých súper trestal. Pred druhou tretinou si chalani povedali, čo zlepšiť a ako hrať, čo sa aj odzrkadlilo na výsledku druhej tretiny v náš prospech 2:0.

        Tretia tretina bola dosť nervózna na oboch stranách, padlo viacej gólov a boli aj dve vylúčenia na našej strane, čo hráči Modry jeden krát využili, až do konca zápasu to bola doťahovačka o jeden až dva góly. Ku koncu zápasu Modra pritlačila pri power play 6 na 5, ale Lido odolalo ich tlaku a nakoniec spečatilo výsledok do prázdnej brány a upravilo hetrikovým strelcom Riegerom výsledok na konečných 9:7. Druhým našim hetrikovým strelcom bol Tomášik.

 

FBC BlueBerries Modra  - ŠK Lido Prírodovedec “B” - 5:10 (0:4, 1:3, 4:3)

Kanadské body: nie sú zverejnené

        V nedeľu hrali naši chalani s väčšou pohodou, keďže vyhrali prvý zápas. Vedeli, že Modrania sú na svojom domácom ihrisku veľmi silní. Na našich hráčoch sa ukázala trošku únava z posledných zápasov, nakoľko to bol piaty zápas za týždeň.

        Do prvej tretiny však Liďáci vstúpili výborne a držali taktiku, ktorú si pred zápasom dohodli. Všetko vychádzalo a prvá tretina skončila výsledkom 4:0. V druhej tretine pokračovali v dobre rozbehnutom zápase a na konci tretiny svietil výsledok 1:7 v náš prospech.

        V tretej tretine chalani trošku vypustili hru a prišlo tiež k vylúčeniam na našej strane, čo hráči Modry bez váhania využili a strelili v prvej polovici tretiny  štyri góly. Pod miernym tlakom a nervozitou, sa naši hráči vrátili k zodpovednej hre, začali viacej behať a na konci zápasu oslavovali výhru 5:10 a postup do finále M2!

 

FBC Jánošíkovi Zbojníci  - ŠK Lido Prírodovedec Juniori - 7:9 (1:3, 3:3, 3:3)

Kanadské body: Handzo 4+2, Slezák 1+1, Obšitník 0+2, Futák 1+0, Halás 1+0, Hanuš 1+0, Kalivoda 1+0, Forro 0+1, Vnuk 0+1

        Naši juniori, doplnení o skúsených harcovníkov ako legenda klubu Milan Forro, Handzo či Hanuš a o posily z Áčka Slezáka, VnukaDobrovodského v bráne, ktorý zaskakoval za zranených gólmanov, ktorí mali zdravotné problémy, nastúpili v Modre proti nepríjemnému súperovi  v podobne Jánošíkových Zbojníkov.

        Vstup do zápasu vyšiel parádne keď po šibenici od Slezáka a dvoch góloch Handza viedli Juniori 0:3. Naši hráči sa prezentovali dobrým a obetavým výkonom aj naďalej a v polovici zápasu bolo 1:5. Nebolo by Lido, keby neprišiel výpadok, čo zapríčinili aj dve oslabenia. Súper sa po šnúre troch gólov dostal na koňa a zacítil šancu na zvrat v zápase. Na konci druhej tretiny dobre zareagoval svojim tretím gólom Handzo a poslal Lido do dvojgólového vedenia.

        Zbojníci naďalej hrýzli a behali do úmoru, čo im prinieslo zníženie na rozdiel jedného gólu hneď na začiatku tretej tretiny. MVP zápasu Handzo to však opäť zobral do svojich rúk a naštartoval Liďácky gólový uragán, ktorý zmietol Zbojníkov tromi gólmi za jeden a pol minúty. Vedenie 5:9 bolo dostatočne komfortné na to, aby aj napriek snahe súpera, doviedli Liďáci zápas do víťazného konca.

 

ŠK Lido Prírodovedec Juniori - FBC Jánošíkovi Zbojníci  4:13 (2:0, 1:8, 1:5)

Kanadské body: Hanuš 2+0, Slezák 0+2, Handzo 1+0, Vnuk 1+0, Forro 0+1

        Liďáci vstúpili do zápasu tak ako včera a po prvej tretine, keď súpera do ničoho vážneho nepustili, svietil na tabuli stav 2:0. Avšak v druhej časti prišiel nepochopiteľný výpadok. Nahecovaný súper našich chalanov, ktorí pôsobili čoraz viac odovzdanejším dojmom, vôbec nešetril a nasúkal nám osem gólov.

        V tretej časti sa zápas iba dohrával a konto inkasovaných gólov narastalo. O tomto zápase nemá zmysel viac písať, iba snáď to, že slúžil ako lekcia pre každého mladého hráča, o tom ako sa hrá playoff, čo nám dokonale predviedol odhodlaný súper.

        Na rade tak bol tretí zápas, kde sa malo ukázať kto z koho a či bude v M2 historicky prvý krát čisto Liďácke finále.

 

FBC Jánošíkovi Zbojníci  - ŠK Lido Prírodovedec Juniori - 5:13 (3:3, 1:3, 1:7)

Kanadské body: Slezák 3+4, Handzo 3+2, Kalivoda, 2+1, Forro 1+1, Šulla 1+1, Vnuk 1+1, Futák 1+0, Matlovič 0+1, Slávik 0+1, Beck vlastný

        Rozhodujúci zápas sa hral v hale na FTVŠ v stredu večer. Oba tímy zmobilizovali všetko, čo majú k dispozícii. Liďáci poprichádzali na otočku aj napr. z Brna. Do brány sa postavil skoro uzdravený Král.

        Oba tímy začali vo vysokom tempe, tak góly na seba nenechali čakať. Zbojníci sa ujali vedenia 3:1 a vyzeralo to, že budú aj v tomto zápase na koni. Lido však dostalo výhodu presilovky, v ktorej znížilo na rozdiel gólu a vyrovnanie zariadili 30 sekúnd pred koncom tretiny mladé pušky FutákKalivodom, ktorí predviedli bleskový a perfektne vyriešený protiútok so zakončením do prázdnej brány.

        V druhej tretine to do svojich rúk zobral Barón zo Senice, Renči Slezák. Pri ďalších piatich góloch Lida mal bilanciu 2+3 a jasne udal smer – postup do finále. Svojim výkonom išiel príkladom a strhol mladších spoluhráčov, ktorí hrali s nadšením a ďalej pokračovali v demontáži Zbojníkov.

        Za stavu 4:10 to už nevydržal gólman súpera Gažo a nechal sa vystriedať. Liďáci však pokračovali vo výbornom výkone a bavili tribúny, kde malo Lido drvivú prevahu, keďže Juniorov, prišlo podporiť mnoho členov LIDO rodiny z iných družstiev.

        Zápas nakoniec skončil výsledok 5:13 a mohol sa oslavovať postup do finále. Tam sa prvý krát v histórii stretnú dve Liďácke družstvá. Prvý zápas je na pláne už v sobotu o 16:30 v Eláne.

 

Autori: Jozef Nemčovič, Daniel Dobrovodský