Lido stále tretie, no už len s dvojbodovým náskokom

26.01.2016 19:12

Bratislavčanov čakal náročný výjazd do Trenčína, kde si zmerali sily postupne s miestnym M-Športom a 1.FBC. Mravenečníci dokázali ukoristiť štyri body a so ziskom 37 bodov okupujú tri kolá pred koncom tretiu priečku

 

M-Šport Trenčín - ŠK LIDO Prírodovedec 5:6 (1:1,2:2,2:3)

Kanadské body: Letaši 2+0, Gramblička 1+1, Golan, Günther, Paulikovič 1+0, Pagáč, Lelák, Bachan, Slezák 0+1

Strely na bránku – 15:20 (6:6,3:4,6:10)

Vylúčenia – 3:4

 

Zápas hostia začali ako z veľkej knihy. Už v prvom striedaní prvá lajna Lida potočila tretiu formáciu súpera a v 59. sekunde napriahol od polovice Golan a jeho strela, hoci letí doteraz, skončila za Žákechovým chrbtom. Oba tímy hrali na tri pätorky, ktoré sa stretávali pravidelne na ploche. Najväčší problém robila Lidu prvá formácia M-Športu. Po súvislom tlaku v 5. minúte Pavol Heleš prestrelil Dobrovodského – 1:1. Liďáci sa necítili komfortne a smerom dopredu nepredvádzali to, na čo sú zvyknutí. Skóre po prvej tretine bolo nerozhodné.


V 23. minúte domáci viedli. Lido si nedalo pozor na Seewalda a ten zoči-voči brankárovi uspel. Onedlho však bolo vďaka Letašimu 

vyrovnané. Oba tímy pozorne bránili a striel na bránku bolo minimum. V druhej tretine dohromady sedem. Z toho si našli cestu do siete ešte dve. Najprv v 29. minúte využil presilovku Mikolaj, no už o 13 sekúnd bolo opäť bleskovo vyrovnané. K strele natiahol Gramblička a trafil cieľ. Po tomto góle bola hra chvíľu prerušená, pretože domáci sa na buly postavili v šestici – šiestym hráčom bol domáci miláčik a maskot pes Adam. Do konca druhej tretiny to bol viac boj ako florbal a ďalšie góly už nepadli. 

V 44. minúte išiel M-Šport naposledy do vedenia. Prvá lajna pekne zakombinovala a Peter Heleš nemal problém trafiť odkrytú svätyňu. Odpoveď Lida bola opäť rýchla a nekompromisná – Günther potvrdil strelecké kvality. Následne zvýšil svoj náskok na čele poradia trestných minút Slezák, keď bol vylúčený na dve minúty za blokovanie hokejky. Fantastická štvorka však tentokrát podržala. Na opačnej strane potrestal nevyberavý zákrok Klapitu gólom v presilovke Paulikovič – 5:4. Liďáci mohli navýšiť skóre v ďalšej presilovke, avšak stal sa presný opak, vyrovnanie na 5:5 zásluhou Múčku v 53. minúte. Oba tímy vedeli, že sa hrá o veľa, ale predsa len hladnejší po víťazstve boli hostia. V 57. minúte vyšla druhej formácii nádherná kombinácia na jeden dotyk a po osi PaulikovičSlezákLetaši lopta rozvlnila sieť. V čase 57:51 bol vylúčený Bachan za hru na zemi a posledné dve minúty boli ešte veľmi horúce. Výbornú prácu v zbieraní sekúnd odviedol Santer, dokonca sa dostal aj do dvoch šancí, ale vedenie nepoistil. M-Šport to skúšal aj v hre šiestich proti štyrom. To by ale nemohol pred Dobrovodským stáť Kazimír. Bratislavská „skala“ zblokovala v posledných minútach štyri strely a so záverečnou sirénou sa mohli hostia radovať.

 

Najlepším hráčom bol vyhlásený v drese Lida Richard Lelák a mravenečníka v kabíne dostal Patres Paulikovič. V kabíne bolo po zápase veselo, náladu umocnili aj narodeniny matadora Jozefa Košíka, ktorý sa takisto nevyhol šľahačkovému prekvapeniu. Lido po nie najlepšom výkone dokázalo urvať z Ostrova v Trenčíne všetky body.

 

Potešilo: tri body z horúcej pôdy, zvládnuté kľúčové oslabenie v závere

Sklamalo: slabá početnosť streľby, herný prejav smerom dopredu

 

Florbalové ozveny, Patrik Paulikovič:

 „Tadiaľ to nepôjde.“ (po tom, ako Grambličkovu strelu zblokoval Róbert „Bobby“ Dej)

 

 

ŠK 1.FBC Trenčín – ŠK LIDO Prírodovedec 4:3 sn (0:1,2:1,1:1 – 0:0,1:0)

Kanadské body - Slezák, Gramblička, Lelák 1+0, Letaši, Bachan 0+1

Strely na bránku – 31:33 (8:8,8:10,10:10,5:5)

Vylúčenia – 2:3

 

Priamy súboj o tretie miesto v tabuľke začal z oboch strán obozretne. 250 divákov v hale videlo prvú strelu na bránku až v ôsmej minúte z hokejky Paulikoviča. Lido tvorilo hru a neúspešne dobýjalo trenčiansky betón. Najväčšiu šancu mal Slezák, ale vo veľkej rýchlosti nedokázal usmerniť loptu do odkrytej bránky.  Ten istý hráč ale predsa len otvoril skóre. Po chybnej rozohrávke Straku unikol s Letašim a ten ho našiel ideálne. René Slezák ale o chvíľu putoval na trestnú lavicu, skóre zostalo našťastie nezmenené.

Na začiatku druhej tretiny dokázali domáci využiť stratu v rozohrávke Lida a Marienka nedal Veningerovi šancu. Oba tímy sa tlačili dopredu, no obaja brankári boli pozorní. Skóre sa opäť menilo až v 39. minúte, keď druhé vylúčenie Slezáka potrestal Zeliezka. 10 sekúnd pred koncom opäť využil chybu v rozohrávke domácich so sebazaprením hrajúci Gramblička a vyrovnal na 2:2.

V tretej tretine už obaja tréneri točili iba dve formácie. V 46. minúte pobavil tribúny najmenší muž na ihrisku, Ondro Pagáč. Pri vylúčení Romana Zeliezku si mysliac, že fauloval išiel nešťastný Bochníček sadnúť na trestnú lavicu, čo vykúzlilo na tvári azda každého. Ponúknutú presilovku využil Lelák a Lido opäť viedlo. Avšak nie nadlho, keď v 49. minúte rozhodcovia nariadili sporné trestné strieľanie, ktoré premenil Marienka napriek tomu, že Veninger si na loptu siahol. Oba tímy mali viacero sľubných príležitostí, ale gól už v riadnej hracej dobe nepadol, a tak prišlo na rad predĺženie. V ňom neuspeli Poruban s Marienkom na domácej a Valaštín alebo Golan na hosťujúcej strane. Hralo sa vo výbornej atmosfére, oba tímy mali svojich fanúšikov, ktorí ich hnali vpred.

Zápas dospel do samostatných nájazdov. V ňom mali možnosť rozhodnúť za stavu 2:2 postupne Slezák, Paulikovič a Santer, stroskotali však na Ďurmekovi. A tak sa stalo, že v šiestej sérii domáci kapitán Zeliezka premenil a Slezák v „must score“ situácii trafil iba ľavú žrď Ďurmekovej bránky. Bonusový bod tak zostal pod hradom Matúša Čáka a 1.FBC stráca na tretie Lido už len dva body. Bratislavčania sa vracajú domov so štyrmi bodmi. Naviac to bol posledný zápas Richarda Leláka v drese „Rangers“ v tejto sezóne, ktorému skončilo hosťovanie zo Žiliny. Richardovi ďakujeme a prajeme veľa šťastia v novom pôsobisku.

 

Potešilo: tri inkasované góly, fanúšikovská podpora,

Sklamalo: nezvládnutá nájazdová lotéria, tri nevyužité „mečbaly“, nepremenené šance

 

Autor: Gabriel Mészáros