Lido v sezóne prvý krát naprázdno

04.10.2016 17:47

Tsunami Záhorská Bystrica – ŠK Lido Prírodovedec 5:2 (2:0,0:0,3:2)

Kanadské body – Slezák 2+0, Paulikovič 0+2

Tresty – bez vylúčení

Strely na bránku – 29:15

 

V sobotu 1. októbra sa vydali Liďáci ako väčšina západného Slovenska do Stupavy. Nie však kvôli dňom zela, ale aby sa popasovali s miestnym Tsunami a uhájili prvé miesto v tabuľke. V zostave im však absentovali dvaja kľúčoví hráči – najlepší strelec tímu Letaši a „všadebol“ Bencel.

Ešte pred zápasom postihla už aj tak riedku súpisku Lida ďalšia rana, konkrétne Aďo Rieger kvôli vyťaženosti spojov nestihol pricestovať na zápas a zostal zaseknutý v Bratislave. Na zápas tak hostia nastúpili v počte 11 „korčuliarov.“ Kto by hľadal na súpiske svoju obľúbenú „šesťdesiatku“ s charizmatickým Renčim Slezákom, ten hľadal márne. Senický ostrostrelec, držiteľ žltého dresu za najtrestanejšieho hráča a notorický prispievateľ do klubovej kasičky ho nechal doma, a tak hral s náhradným dresom a číslom 84.

foto: Karin Grambličková

Úvodné buly síce hostia vyhrali, no po ľahkej strate loptičky sa rýchlo ocitli na domácom kolotoči, ktorý pretavil na gól už v 58. sekunde Kovaľ strelou, ktorá preletela snáď neexistujúcou dierou vo výstroji Dobrovodského. Lido bolo gólom zaskočené, dlho sa nevedelo dostať do tempa. Oveľa nebezpečnejší boli domáci, čomu svedčí aj pomer striel 10:4. Záverečnú minútu Lido na loptičke vyzeralo koniec tretiny a zdalo sa, že sa už nič nestane, no opak bol pravdou. Opäť ľahká strata lopty a séria kiksov v obrane znamenala druhý gól od Kovaľa, tentokrát 15 sekúnd pred koncom.

Druhá tretina by sa dala zhrnúť do slova „nuda“. Bratislavčania sa trápili s povrchom, sami so sebou, ale najmä s konsolidovaným a pozorne brániacim súperom. Po jednej z mála chýb domácej defenzívy sa ocitol sám pred Vilémom Paulikovič, no šokovaný zo samotného faktu, že ostal osamotený pred brankárom, neuspel. Nevyužitá zostala aj šanca po kombinácii LelákaGrambličkom, ktorá bola snáď jediným svetlým momentom hostí v druhej časti hry. Napriek tomu bolo pred treťou tretinou všetko otvorené.

foto: Karin Grambličková

Šance Lida na zdramatizovanie zápasu ale takmer okamžite opäť klesli. V 42. minúte na 3:0 upravoval po typickej akcií domácich – manévrovaním za bránkou s finálnou prihrávkou na hranicu malého bránkoviska Horecký. Mravenečníci rezignovali v snahe o kombinačnú hru a skúšali to dlhými loptami. Paradoxne sa ale takýmto spôsobom presadili domáci, keď v 47. minúte Vnuk neustrážil Kubaského a bolo 4:0. V 50. minúte zablikalo hosťom svetielko nádeje, keď zo súboja pred veľkým bránkoviskom vyšiel víťazne Paulikovič a priťukol Slezákovi. Ten z frustrácie snáď aj prvý krát v živote pri streľbe zavrel oči a napálil petelicu Vilémovi do vinkla – 4:1. Lido sa snažilo zúfalo o kontaktný gól, ten ale neprichádzal. A tak to skúsil tréner Mészáros tri a pol minúty pred koncom bez brankára. Hostia si však vypili kalich horkosti do dna, keď na 5:1 zvyšoval do prázdnej bránky Kubaský. Skóre pečatil na konečných 5:2 presne minútu pred koncom opäť Slezák, no na tom, že všetky tri body zostanú doma, už nič nezmenil. Pred 117 divákmi boli najlepšími hráčmi zápasu vyhlásení Maroš Kovaľ a Filip Sekerka.

 

Potešilo: Výkon juniora Filipa Sekerku.

Sklamalo: Fatálne chyby v obrane, slabá medzihra, iba 15 striel na súperovu bránku.

 

Florbalové ozveny, Riško Lelák po súboji so stupavským "valibukom" Jakubíkom v 1. tretine:

 „Ja som pretlačil chlapca čo má dvakrát také ruky ako ja!“

 

Autor: Gabriel Mészáros