Na Orave sme ťahali za kratší koniec

01.10.2017 21:39

TJA - FBo Nižná - ŠK LIDO Prírodovedec 5:3 (3:1, 1:1, 1:1)

Kanadské body:  Dida 1+1, Gramblička 1+0, Martišovič 1+0, Lelák 0+1, Pagáč 0+1

Strely - 21:13

Vylúčenia - 0:6 + Zemančík 5 minút, Lelák a Mačňák 2+10 vzájomné nešportové správanie

 

Tradičné derby na bojovej pôde v Tvrdošíne bolo na programe už v 5. kole extraligy. Liďáci napriek nie úplne vydarenému štartu do sezóny a početnej maródke verili, že dokážu doposiaľ nezdolaný tím obrať o body.  Už od úvodných minút bolo jasné, že derby nemá favorita a hralo sa veľmi opatrne a s rešpektom na oboch stranách. Prví však udreli  domáci z hokejky pána, ktorý bol kedysi miláčik liďáckych skalných,  no teraz už súka góly a nahrávky jedine v drese Oravčanov (teda, ak nemá akurát úbor ako na obrázku v pravo =)). Pár sekúnd na to bol vylúčený Marek Dida a hneď z následnej štandartky poslal nechytateľný projektil do našej brány Šroba. To však Liďákov neprekvapilo a už o pár minút na to vybojoval loptu Američan Pagáč a Martišovič pohotovo prekonal domáceho brankára. Hra bola naďalej vyrovnaná, bohužiaľ 43 sekúnd pred koncom využil  zaváhanie Veningera Reguly, keď sa dostal k lopte ako slepé kura k zrnu a odkrytú bránu s prehľadom trafil. Gól dali domáci opäť, keď na trestnej lavici sedel Ondrej Pagáč.

Úvod druhej tretiny bol zo strany Bratislavčanov katastrofálny a len so šťastím neinkasovali. Keď však Gažík v 6. minúte fauloval, tak v presilovke už šťastie chýbalo, keď sa lopta po niekoľkých odrazoch dostala až za Veningerov chrbát. Odpoveďou na tento gól však bola zlepšená hra, ktorú pretavil v gól na 4:2 Dida. S teplotou hrajúci Lelák sa hanbil povedať trénerovi, že potrebuje pauzu, tak sa minútu a pol pred koncom tretiny nechal spolu s Macňákom vylúčiť na 2+10 za nešportové správanie, a tak sa do hry mohol zapojiť až v polovici poslednej tretiny.

V tej sa obraz hry veľmi nezmenil. Liďáci boli trošku aktívnejší, no opäť to boli hostia, čo dali gól. Bekčekujúci Marek Dida si nešťastne kopol loptu do vlastnej brány a už to bolo znovu 5:2. Strelecké pokusy pomaly pribúdali, no väčšinou končili na nižnianskych blokoch, alebo mimo brány. Obrovskú šancu na vyrovnanie nám ponúkol Zemančík, keď v 8. minúte fauloval na 5 minút Jožka Letašiho, ale túto šancu Liďáci zahodili už po 114 sekundách, keď zle striedali a ešte ju pošliapali a zápalili, keď o ďalších 19 sekúnd išli do oslabenia 3 vs. 4. V závere sa muži v modrom odhodlali aj na powerplay, no podarilo sa im iba znížiť na konečných 5:3 zásluhou Grambličku.

 

Potešilo: bojovný výkon, iba 5 inkasovaných gólov, blokovanie striel

Sklamalo:  3 smolné góly, iba 13 striel na bránu, 3 vstrelené góly, množstvo vylúčení

 

S mikrofónom za florbalom, Ondrej Pagáč:

"Som rád, že som dostal dôveru a bol som nominovaný na zápas, i keď som stihol absolvovať iba jeden tréning s tímom. Chalani makali skvelo takmer celý zápas až na začiatok druhej tretiny kedy sme ešte boli hlavami v šatni, zatiaľ čo nám chlapci z Nižnej robili kolotoče na našej polovoci ihriska. Ďakovať môžme iba nášmu brankárovi Palimu Veningerovi, za to že dokázal udržať stav z konca prvej tretiny. Inak zápas hodnotím ako vcelku vyrovnaný, vstup do stretnutia sme mali osobne podľa mňa lepší ako súper, keby sme však využili niečo z našej jemnej prevahy, zápas by vyzeral úplne inak a nemuseli by sme v momente doťahovať dvojgólové manko. Na keby sa však nehrá a nám ostáva len ďalej tvrdo makať aby sme dokázali tak fyzicky náročné zápasy, asi teraz hovorím najmä za seba, keďže už v polovici prvej tretiny som šlapal vodu a chlapci z Nižnej sa okolo mňa preháňali ako vlaky InterCity povedľa Oravskej Strely, dotiahnuť do víťazného konca. Verím, že do ďalších zápasov doladíme všetky nedostatky a podarí sa nám hlavne bodovať, a postúpiť do play-off."

 

Autor: Pavol Veninger