O výsledku s AS Trenčín rozhodla druhá tretina

24.09.2017 21:26

ŠK LIDO Prírodovedec - Florbalový klub AS Trenčín 5:10 (1:4, 0:6, 4:0)

Kanadské body: Lelák 2+0, Gramblička 0+2, Martišovič 1+0, Šimon 1+0, Varga 1+0, Letaši 0+1, Gažík 0+1, Vnuk 0+1

Strely - 27:34

Vylúčenia - 2:0

 

Minuloročný finalista z Trenčína vstúpil do zápasu na výbornú, keď za bránou vybojoval loptu Hančík a pohotovo zakončil, čím posadil hostí na koňa už v 19. sekunde. O minútu na to sa pekným tečom prezentoval Žiaček a domáci strácali už o dva góly. Čo bolo však horšie ako stav 0:2 bol fakt, že Liďáci začali tam, kde skončili v zápase so Záhroskou Bystricou - zle. Hostia defakto nemuseli robiť nič, len využívať naše chyby. V 5. minúte strelil kontaktný gól Lelák, keď na dlhú hokejku využil vybehnutie hosťujúceho brankára. To bolo však z našej strany do konca tretiny všetko. Navyše, Trenčania dokázali našim fuknúť ešte dva góly a do šatní odchádzali s trojgólovým vedením.

Krik v šatni počas prvej prestávky nepadol na úrodnú pôdu a už v čase 2:30 zvyšoval na 1:5 Kusenda. Chyby sa iba kopili a do konca tretiny svietilo na tabuli hrozivých 1:10. Dokonca, Mareka Didu posadol duch zraneného Renčiho Slezáka a pri strele zlomil hokejku asi 15cm od vrchu, čím prispel do štatistiky tohto ročníka ktorá vraví, že sme zlomili viac hokejok ako sme odohrali zápasov.

Do tretej tretiny už Liďáci mohli hrať jedine o česť a našťastie sa im aspoň to trochu podarilo. V poslednej tretine nastúpili na plochu všetci prítomní a bojovali ako mohli, aby sa aspoň z časti odvďačili divákom, ktorí si našli cestu do haly. 12 sekúnd od začiatku tretiny sa dobre umiestnenou strelou z polovice ihriska presadil Martišovič, v 12. minúte sa prvýkrát v extralige presadil Adam Varga taktiež strelou takmer z polovice ihriska. Jeho strela rozjasala nie len tribúny, ale aj pokladníka Daniela Dobrovodského, ktorý už vystavoval Adamovi pokladničný blok =). Gól na 4:10 vsietil spoza bránkovej čiary Lelák a na konečných 5:10 upravoval z prečíslenia 2 na 1 Peter Šimon. Náš šiesty gól v zápase mohol streliť Marek Dida, no na poslednú chvíľu si to rozmyslel a opustenú bránku obstrelil a poslal loptu iba cez malé bránkovisko. =)

Potešilo: návrat do zápasu v tretej tretine

Sklamalo: 10 inkasovaných gólov za 2 tretiny, fatálne množstvo odovzdaných lôpt

 

Najbližší súper našich námorníkov bude kľub zo severa Slovenska, ktorý tento rok trhá súperov ako Jack Rozparovač, čiže zápoľenie v Tvrdošíne nebude prechádzka rúžovou záhradou. V derby zápasoch sa však na históriu a aktuálne postavenie v tabuľke nikto nepýta, čo sľubuje opäť raz nervy drásajúci mač! Ak budete mať cestu  30.9. o 17:00 cez Tvrdošín, určite sa zastavte na florbal! 

 

Autor: Pavol Veninger