Posledný domáci zápas ako porazení

28.01.2019 16:19

ŠK Lido Prírodovedec – TJ A – FbO Nižná             6:11 (0:4, 4:3, 2:4)

Kanadské body: Ringer 3+0, Dida 2+1, Paulikovič 1+1, Maňkoš 0+1, Pagáč 0+1

Strely – 27:30

Vylúčenia – 2:0

 

              Prišlo to opäť. Sobota, kedy Bratislavčania a Nižnanci zabudnú na to, že spájajú sily v bojoch o titul či už vo vysokoškolskej lige alebo letných turnajoch. Čas, kedy ide všetko bokom a oba tímy chcú naložiť tým druhým koľko sa do nich zmestí, minimálne 1:0.

              Úvod zápasu však bohužiaľ vyzeral presne tak, ako Liďáci nechceli. Po dvoch minútach a siedmych sekundách už domáci prehrávali 0:2, keď v rozmedzí siedmych sekúnd dvakrát inkasovali po hrubých chybách v rozohrávke, resp. následnom tlaku. Toto sa stalo ešte dvakrát a v 7. minúte, keď to už bolo 0:4. Dobrovodský sa lopty pomaly ani nedotkol a viacerým prebehlo hlavou, že súboj tretieho s prvým by takto vyzerať nemal. Mravenečníci sa trochu upokojili a hra sa pomaly začala vyrovnávať. Do konca tretiny sa ešte nejaké šance na oboch stranách vyskytli, no sito sa nerozvlnilo ani za jedným gólmanom.

              Prvá prestávka sa niesla v pozitívnom duchu, keďže každý, kto sleduje florbal vie, že 4 góly neznamenajú až tak veľa. Po výmene strán teda bojovali Bratislavčania ďalej ako draci, čo prinieslo ovocie v 5. minúte. Paulikovič sa na strede nesplašil, posunul loptu na Didu a ten otvoril Liďácky gólový účet. Bohužiaľ, chvíľu na to Liďáci takticky zlyhali, keď sa najprv zbytočne náhlili vpred a tam ešte Gažík po tvrdom súboji zahral na zemi a poslal svojich do štyroch. Presilovka trvala iba niekoľko sekúnd, keď z tesnej blízkosti do prázdnej zakončoval Nehila. Hra bola čoraz intenzívnejšia, fyzické súboje boli frekventovanejšie a človek by možno aj povedal, že sa už hrá play off. Potom však prišlo ďalšie vylúčenie na našej strane a Matúš Medžo tentokrát nevyužil svoje strelecké umenie, ale svoju gólovú auru, keď ho trafila lopta pred bránou a Dobrovodskému ostali už len oči pre plač. 1:6 nebolo nič moc, no takto to svietilo na divákov iba 8 sekúnd. Potom Pagáč vyriešil situáciu podobne ako Paulikovič pár minúte pred ním, našiel Ringera a už sa to tam trepotalo. Nižná sa do útoku dostávala len sporadicky, Lido búšilo do Staroňa ako Američania na dvere obchodného domu keď je Black Friday a škrupina pomaly praskala. Predzvesťou bola strela Filipa „Čeklisa“ Sekerku do konštrukcie brány, ktorá sa odrazila na hokejku Pagáčovi a ten takisto napálil len spojnicu. Za spomenutie stojí aj niekoľko šancí Bačinského, ktorým taktiež nechýbalo veľa. V 16. minúte znížil na 3:7 Paulikovič a potrestal tak fatálnu chybu Nižnancov. 102 sekúnd pred druhou sirénou dvíhal opäť ruky nad hlavu Ringer. Škvrnou druhej tretiny bola akurát situácia, kedy pri súboji Pagáč-Zemančík dostal náš bývalý kapitán lakťom do tváre a značne otrasený s krvácajúcim nosom strávil dlhé minúty na stoličke u zdravotníka.

              4:7 a 20 minút práce vyzeralo optimisticky. Nanešťastie, v 4. minúte úradoval Reguly, keď školil Liďáckych strelcov z efektivity – 4:8.  V 8. minúte znovu a o 40 sekúnd po tretíkrát. Rozdiel 6 gólov bol už devastačný. Na intenzite hry to však neubralo, Liďáci sa ďalej mastili  z urastenými junákmi z Oravy ako plech od pečenej kačky. V 14. minúte sa opäť presadili Dida Ringerom, no posledné slovo v zápase Matúš Medžo a stanovil skóre na konečných 6:11.

Potešilo: fyzická hra
Sklamalo: strelecká efektivita, 11 inkasovaných gólov, priveľa nevynútených chýb

Florbalové ozveny, Roland Bluska pred zápasom:
„(v istej stiuácii)...Nehilu bude brániť Aďo, lebo má tri hokejky, a keď mu Nehila dve zlomí, tak stále bude mať s čím hrať...“ (pozn. redakcie - nakoniec jediný, kto v zápase zlomil hokejku bol práve Peťulo)

 

Zo zápasu sme nakoniec nevyťažili ani bod a opäť sme proti Nižnej prehrali. Kolo bolo zaujímavé, body stratilo aj ATU Košice, ktorí prehrali so Snipers Bratislava po samostatných nájazdoch. Situácia v tabuľke 5 kôl dokonca je teda zamotaná. O víťazovi základnej časti sa rozhodne medzi Nižnou a Tsunami, o 3. a 4. miesto bude bojovať dvojica košických celkov ATU, Folorko a my (všetci máme teraz zhodne 35 bodov) a o tri miesta do play off sa pobijú štyri tímy – Žilina, Snipers, AS Trenčín a FBC Trenčín. Najbližší víkend čaká extraligistov prestávka a potom sa stretneme v 6 bodovom súboji s Florkom Košice na ich pôde. Ak budete mať čas, tak vás radi uvidíme aj v Košiciach!

 

Autor: Pavol Veninger