Prekvapenia sa nekonali - Skalica aj Tsunami Lidu podľahli

19.12.2015 00:56

TSUNAMI Záhorská Bystrica - ŠK LIDO Prírodovedec  5:6 (2:1, 1:2, 2:3)

Kanadské body: Gramblička 2+1, Pagáč 1+1, Günther 1+0, Letaši 1+0, Slezák 1+0, Bachan 0+1, Lelák 0+1, Santer 0+1

Strely - 27:25 (10:5, 7:11, 10:9)

Vylúčenia - 2:2

 

Proti trápiacemu sa Tsunami, ktoré deň predtým dostalo výprask od Hurikánu a ešte k tomu boli riadne zdecimovaní maródkou si Liďáci nepripúšťali nič iné ako plný bodový zisk. Od týchto plánov ich neodradila ani absencia šatní, naopak, chlapci si pobyt v školskej triede užili =)

Prvé minúty však boli z oboch strán veľmi neisté a nervózne. Najmä Liďáci odovzdávali domácim lopty tak ľahko a do takých príležitostí, že môžeme byť radi za bezgólový stav až do času 9:51, kedy sa po prihrávke Santera presadil Gramblička. Hostia však spali aj naďalej, čo znamenalo do konca tretiny dva góly v ich sieti - 2:1.

V druhom dejstve zmrazil Bratislavčanov Kovaľ, keď sa dostal k odrazenej lopte a vo výške kolien ju z prvej upratal za Veningera, čím poslal Záhorskú do dvojgólového vedenia. Po tomto však Liďáci pochopili, že súper sa sám neporazí a postupne začali zvyšovať obrátky. Pomohlo im aj vylúčenie Sedlára, ktorý na konci druhej minúty fauloval prenikajúceho Pagáča a v ponúknutej presilovke síce hostia neskórovali, ale dostali sa "na koňa". Snaha o vstrelenie gólu sa ukázala v 12. minúte, keď strelou z prvej takmer od polovice ihriska po zemi skóroval Gramblička. Vyrovnanie zariadil v čase 15:02 Günther ,keď zachytil loptu, ktorá ušla Grambličkovi pri individuálnej akcií a krásnou strelou na vzdialenejšiu tyčku rozvlnil sieť. O tomto góle sa však stále vedú hlboké debaty. Povráva sa totiž, že Gramblička chcel ozaj nahrať a lopta mu neušla, no nikto mu to nechce veriť!

niekto sa chcel pozrieť Renčimu "do kuchyne" =)

Do poslednej časti hry nastúpili Liďáci tak ako končili. Aktívne, s túžbou strhnúť zápas na svoju stranu. V čase 1:23 prišiel moment dlho očakávaný.  "Zlý muž" extraligy René Slezák chcel dokázať, že okrem toho, že vie dobre faulovať vie aj dobre hrať, a tak v 12. zápase prišlo legendárne ZZ - "záhorácke zápästíčko", ktoré vymietlo ľavý "vinkel" Piterkovej brány a ten mohol akurát tak vytiahnuť loptu zo siete. V polovici tretiny zvýšil na rozdiel dvoch gólov snajper Letaši a o necelé dve minúty na to dal svoj typický gól najmenší muž na ihrisku, Bocci Pagáčik. V 15. minúte bol vylúčený Gramblička a v presilovke nachytal Veningera na hruškách Haraslín - 4:6. V poslednej minúte ešte predviedol individuálnu akciu Kovaľ, pri ktorej prešiel obranou hostí ako nôž maslom a upravil na konečných 5:6.

 

Potešilo: 5 gólov v rade, víťazstvo

Sklamalo: zlomené hokejky Grambličku (už na rozcvičke)a Letašiho, zaspatá prvá polovica zápasu, dva inkasované góly v závere a pripustenie "drámy"

 

ŠK LIDO Prírodovedec - FBC Skalica 4:3 (1:0, 1:2, 2:1)

Kanadské body: Günther 0+2, Bachan 1+0, Gramblička 1+0, Žilka 1+0, Letaši 0+1

Strely - 18:25 (6:11, 4:9, 3:5)

Vylúčenia - 3:0

 

V dohrávke 12. kola zavítal do ŠH Elán na Mikuláša nováčik zo Skalice. Zápas sa určite nečrtal ľahký, no praví Rangers určite neplánovali strácať doma body.

Strelecký účet v prvej tretine otvoril samozrejme Gramblička. Nádherná krížna prihrávka od Günthera našla čepeľ úplne presne a Vlado si ešte stihol spraviť šikovnú kľučku do behkendu čím vyšperkoval pekný úvodný gól. Šancí mali kopec aj Skaličania, no najmä Dobrovodský bol rázne proti a držal svoj tím v chudobnom jednogólovom vedení. V čase 9:27 bol vylúčený Golan avšak oslabovkoví špecialisti to opäť raz zvládli. Do konca tretiny sa už nič podstatné neudialo.

V prestávke sa hráči občerstvili, oddýchli a išli bojovať ďalej o výsledok. Trvalo to však iba 66 sekúnd. Bachanova rozohrávka spoza brány našla na strede iba Mráza a 4. najproduktívnejší hráč extraligy si s dvoma obrancami a brankárom poradil s noblesou, ktorá vyrovnala skóre. Hra pokračovala v rovnakom duchu ako v prvej tretine. Vedenia sa ujali opäť domáci, keď Santer nahadzoval pred bránu loptu na Grambličku a skalický obranca si ju nešťastne zrazil za chrbát vlastného brankára. Zvyšok druhej tretiny bol už iba koncertom nepremenených gólových šancí. Či už trestuhodné prestrelenia brány alebo rozprávkové zákroky brankárov Dobrovodského a Vymyslického. Počas tretiny boli vylúčení Lelák za sekanie a Mosný za bránenie hre, keď museli použiť ručné brzdy na zastavenie Mráza. V ponúknutých presilovkách mali na naše šťastie Skaličania priemernú odchýlku streľby tak dva metre, a tak sa skóre nemenilo takmer až do záveru tretiny. 14 sekúnd pred jej koncom si Liďáci nepodržali loptu a Mráz šikovne zasunul loptu za Dobrovodského - 2:2.  

Posledná tretina teda mala rozhodnúť o všetkom. Domáci začali aktívnejšie, čo prinieslo svoje ovocie. Prvú asistenciu v sezóne si pripísal Letaši po tom, čo nahral Bachanovi, ktorý odčinil svoju chybu a strelou zo strednej vzdialenosti nedal brankárovi šancu. V čase 11:33 poslal Günther do brejku deväťprstého Žilku. Ten sa nemýlil - 4:2. Záverečný tlak Skaličanov sa pomaly stupňoval, avšak defenzívny špecialisti na čele s Kazimírom a Košíkom dlho odolávali. Zníženie na 4:3 prišlo až 51 sekúnd pred koncom tretiny z hokejky Šišku. Našťastie to bol posledný gól v zápase, a tak sa mohli v muži v modrom opäť tešiť pred svojimi divákmi zo zisku troch bodov.

 

Potešilo: iba 3 inkasované góly, výkon Dobrovodského, chuť po víťazstve

Sklamalo: množstvo nevyužitých šancí, 3 vylúčenia

 

Autor: Pavol Veninger