Prípravkári si spestrili zimu sústredením!

15.02.2019 10:59

        Uplynulý víkend sme s našimi prípravkármi strávili na prvom zimnom sústredení na Skalke. Využili sme dlhšie obdobie bez turnaja prípravkárov a naplánovali predĺžený víkend v krásnom prostredí. 

        Cesta sa začala na školskom dvore základnej školy de La Salle v Rači, kde sme si od rodičov prevzali to najcennejšie čo majú, ich deti. Na ich poklad dávali počas víkendu pozor tréneri Maroš Marioth a Peter Pavlovský, vedúci Jozef Mlynarčík a Andresj Pintér, extraligiista Adam Varga a rodič Marián Martinovič starší. Po úvodnom predstavení všetkých zúčastnených sme vyrazili na Skalku pri Kremnici. Cesta ubehla veľmi rýchlo a ušetrený čas sme využili na prehliadku Kremnice. Navštívili sme aj miestne múzeum lyžovania.

Po tejto krátkej návšteve sme vyrazili smer Skalka. Dotevtedajšia cesta nenasvedčovala tomu, aké podmienky nás na Skalke čakajú. Okolité skoro jarné počasie, ktoré nás sprevádzalo celou cestou sa v Kremnici začínalo meniť na zimné a na konci našej cesty nás čakali metre snehu. Zasnežená Skalka bola príjemnou zmenou oproti jarnej Bratislave.

        Po obede a oddychu nasledoval prvý tréning v hale. Pri prvom pohľade na halu nám padla sánka. Nejeden extraligový klub na Slovensku môže Skalke ticho závidieť. Prvý tréning v hale bol neštandardne dlhý, trval až 3 hodiny. Tréneri zvolili takúto taktiku aby sa deti unavili a večer pokojne spali =). Plán im až tak nevyšiel.  Tréning sa niesol v hravom štýle, kde deti súťažili rozdelené do družstiev. Celý tréning sa zakončil hrou, kde sa zapojili všetky deti a aj dospelí.

        Nasledujúci deň sa niektoré deti po prvý krát postavili na bežky. Pre niektoré to nebol žiaden problém, niektoré skončili po pár krokoch na zadku. Po pár úvodných metroch sa deti rozdelili do skupín a v nich rozvíjali svoje bežkárske zručnosti. Piatkové slnečné počasie sa v sobotu neopakovalo, ale to nás neodradilo aby sme na bežkách strávili celé dopoludnie.

        Popoludní nás čakal opäť tréning v hale, kde sme sa venovali rozvoju zručností jednotlivca. Deti si užili veľa cvičení s nahrávkami a streľbou. Vlastný tréning mali aj naši najmenší brankári, ktorí dostali rady od nášho trénera, bývalého brankára, Petra Pavlovského. Tréning bol opäť zakončený hrou.

        Tréneri skúsili piatkovú taktiku aj v sobotu, no deti sa nedali. Plán opäť nevyšiel podľa predstáv, dokonca sa to obrátilo proti trénerom, keď niektorí išli spať skôr ako deti. Sobotný večer sa niesol aj v špeciálnom duchu. Narodeniny oslavovali až štyria naši najmenší a to Martin Pašek, Samuel Vargan, Matúš PintérLea Mariothová. Dúfame, že si pri sfukovaní sviečok na narodeninovej torte želali čo najviac gólov za náš klub =).

        V nedeľu nás čakal jeden bežkársky tréning, obed a cesta domov. Už na druhom tréningu sa potvrdilo, že deti sa rýchlo učia a ich bežkárske zručnosti boli oveľa lepšie. Neostali sme len na bežkárskom štadióne, ale išli sme aj na náročnejšie trasy a spoznávali širšie okolie štadiónu. V nedeľu nám doprialo aj počasie. Od rána svietilo slniečko a výhľady boli prekrásne. Odchádzalo sa nám veľmi ťažko. Celý výlet sme ukončili popoludní príjazdom do Bratislavy.

        Tento víkend nám ukázal, že toto nebola len ojedinelá akcia pre najmenších. Podobné sústredenia plánuájeme aj v budúcnosti a rozšíria sa aj na ďalšie kategórie. Všetko to budeme robiť pre našich členov, Liďákov, a držať sa hesla: Všetci za Lido, Lido pre všetkých!

 

Autor: Jozef Mlynarčík