Proti Sabinovu bez bodu

13.02.2018 17:06

FBC Predator Sabinov - ŠK LIDO Prírodovedec   5:4 (2:1, 2:2, 1:1)

Kanadské body: Žilka 2+0, Maňkoš 1+0, Vasilenko 1+0, Dida 0+1, Gažík 0+1, Lelák 0+1

Strely  - 37:35

Vylúčenia - 1:0

 

Uplynulé kolo extraligy mužov sa odohralo netradične v nedeľu, avšak tradične v Sabinove. Napriek tomu, že Sabinovčania sídlia na poslednej priečke našej súťaže, tak nikto nečakal ľahký zápas a to sa aj potvrdilo.

 

Úvod zápasu patril viac chlapcom z Bratislavy, keď sa postupným útokom dostávali do šancí a jediné čo im chýbalo ku gólu bolo viac pokoja v zakončení a pri spracovávaní prihrávok. Úspech však slávil v 13. minúte svojim prvým tohtosezónnym gólom Vasilenko. Liďáci potom poľavili a z brejkov začali domáci hroziť viac a viac. V 17. minúte vyrovnával Čepeľ, keď využil obrovskú chybu v našej rozohrávke. O necelú minútu na to fauloval Maňkoš a rozhodca sa rozhodol udeliť trestné strieľanie, ktoré skúsený Kassay premenil.

Jednogólové manko nebolo presne to, čo si muži v bielom predstavovali, no vedeli, že času je ešte dosť. Druhá tretina však začala a pokračovala tak, ako skončila tá prvá. Kopec chýb na oboch stranách a katastrofálna koncovka. Aj keď Liďáci mali viac z hry, tak pri Sabinovských brejkoch stáli vlasy dubkom nielen trénerovi Paulikovičovi. Napriek tomu sa nám podarilo za rovných 7 minút vyrovnať, keď sa so šťastím presadil Maňkoš.  Čo však čert nechcel, tak o 2 minúty na to Pagáč chcel poslať loptu poza vlastnú bránu, no miesto toho trafil iba bočnú konštrukciu a odrazená lopta sa so šťastím dostala na hokejku predátora, ten ju posunul pred opustenú bránku spoluhráčovi a Lido opäť prehrávalo 3:2. Vedenie trvalo opäť iba 2 minúty, keď po peknej presilovkovej akcii skóroval Žilka. Kto by si myslel, že by 2 minúty nepadol gól, tak bol na omyle. Sabinovčania spoza brány nastrelili loptu opäť do bočnej konštrukcie a tá sa nešťastne odrazila od Dobrovodského do malého bránkoviska a pri pokuse odpáliť ju si ju zrazil do brány Sekerka.

Posledná tretin teda sľubovala drámu tak, ako sú Bratislavčania zvyknutí. Bohužiaľ, už za 79 sekúnd dal Čepeľ Lelákovi a Dobrovodskému "double ollé" a už to bolo o dva góly. Obraz v tretej tretine však takticky pripomínal prvú ligu. Hra hore dolu stála všetkých mnoho síl. V 7. minúte znížil na 5:4 Žilka krásnou strelou do práveho vinkla, no to už bolo z našej strany všetko. Sabinovčania brejky nepremieňali rovnako ako sme my nepremieňali tutovky. Posledné nádejné strely patrili Pagáčovi a Štefancovi, no z ťažkých pozícií sa pod tlakom poslednej minúty nezmestili medzi tri žrde, a tak sa mohli domáci tešiť druhej tohtosezónnej výhry.

 

Potešilo: nikto sa nezvdal, aj keď sa nedarilo

Sklamalo: nevydarený zápas, "drevené ruky", stratené dôležité body

 

Zápas nám teda nevyšiel podľa predstáv, no treba povedať, že tak ako to skončilo 5:4, tak to mohlo skončiť aj 4:5, 12:1 a  1:12. Taký je šport. Už v sobotu sa predstavíme na "domácej" palubovke proti Fbo Florko Košice! 

 

Autor: Pavol Veninger