Prvá výhra dorastu prišla v druhom zápase!

27.10.2013 23:01

V nedeľu 27. 10. 2013 sa naši dorastenci stretli na domácej pôde Šturák arény s 1. SC Malacky v zápase, ktorý od prvých momentov sľuboval dobrý športový zážitok. Priebeh síce nebol úplne jednoznačný, no našim chlapcom sa podarilo využiť výhodu domáceho prostredia a napokon presvedčivo zdolali hosťujúce Malacky 10:4.

 

ŠK Lido Bratislava – 1. SC Malacky 10:4 (2:0, 1:1, 7:3)

Strely - 39:29

Vylúčenia - 3:0

Kanadské body: Obšitník 4+0, Vnuk 3+1, Karaba 1+1, Šimon 1+1, Čierny 0+2, Sekerka 1+0, Kúšik 0+1, Minarovič 0+1

 

Hosťujúci hráči sa kvôli meškaniu spojov dostavili do haly na poslednú chvíľu a po rýchlej rozcvičke sa zápas začal o čosi neskôr, čo našim chlapcom len a len vyhovovalo. Vďaka dôkladnej príprave pred zápasom sa dostali do skvelej formy, čo sa prejavilo i v samotnom zápase. Obmedzený počet hostí dal signál domácim hráčom, že treba hrať rýchly florbal a čo najskôr unaviť súpera, a tak si nakloniť misky váh v náš prospech.

Úvodné minúty boli vcelku vyrovnané avšak taktika domácich sa ukázala ako veľmi účinná. Trpezlivá hra priniesla svoje ovocie až v 10. minúte, keď Filip Sekerka prestrelil hosťujúceho brankára z polovice ihriska a priniesol tak mierny pokoj na florbalky domácich hráčov. Situácia ku koncu tretiny vyzerala, že už nič prevratné v tejto tretine neuvidíme, keď sa obranca Viktor Vnuk rozhodol pretaviť svoje skúsenosti z vyššej ligy a rýchlo rozohral z obrany Samovi Karabovi na gól do šatne.

Do 2. tretiny teda naši dorastenci nastupovali s miernou výhodou dvoch gólov, avšak rýchlo tento stav ešte upravili v 4. minúte na 3:0, keď Peťo Šimon využil chybu rozohrávajúcich hostí a potrestal ju bez kompromisu gólom. Hostia sa trápili, nedarilo sa im prekonať skvelo chytajúceho domáceho gólmana Peťa Jukla. Až po previnení sa domáceho hráča Ľuboša Hečka, keď hostia dostali výhodu v podobe presilovky, prekonali nášho brankára a vsietili prvý gól koncom 19. minúty prostrednej tretiny.

Začiatok poslednej tretiny bol teda mierne trpký, ale chlapci sa rýchlo otriasli a už v 3. minúte, po pokyne domácej trénerky, sa konečne strelecky prejavil aj domáci kapitán Michal Obšitník. Ešte chvíľu hostia držali rozbiehajúci sa nápor domácich, avšak v 11. minúte zahájil Viktor Vnuk strelecky duel s našim kapitánom a zvyšoval na 5:1. Hostia sa ale nechystali ešte zložiť všetky svoje zbrane, a tak o 2 minúty upravovali skóre na 5:2 presnou strelou do vinkla domácej brány. Necelú minútu na to prijal Obšitník výzvu na duel a skóroval po druhýkrát v zápase. Domáci sa nechali trochu uniesť úspechom a ich pozornosti unikol ďalší skórujúci hráč hostí. Naši chlapci sa nenechali zahanbiť, tento krát bol na ťahu Vnuk, ktorý veľmi rýchlo dotiahol náskok svojho kapitána a zapísal si rovnako druhý presný zásah. Hostia sa nestihli ani spamätať, keď Obšitník strelil ďalší gól, a tak si pripísal na svoj účet prvý hetrik v tejto sezóne. Ani nie po celej minúte tak urobil i jeho duelant Vnuk. Posledné slovo v tejto kanonáde však napokon mal predsa len Obšitník, ktorý zvyšoval na 10:3 v 18. minúte poslednej tretiny. Radosť na domácej striedačke však ešte pošramotilo vylúčenie Vnuka, ktorý sa previnil hrou v malom bránkovisku, čím umožnil hosťom trestné strieľanie, v ktorom nezaváhali a nájazd v 19. minúte premenili, čím už len kozmeticky upravili skóre na definitívnych 10:4.

 

Potešilo: pekné strelecké akcie, prejavenie sa starších žiakov, zodpovedná hra v obrane

Sklamalo: veľa vylúčení, často prehrávané súboje po rohoch

 

Špeciálne poďakovanie patrí vždy pripravenému „sudímu“ Palovi Veningerovi a pohotovostným zapisovateľom Maťovi Šťastnému a Zuzke Andrejčákovej.

 

Autor: Zuzana Šišmišová