Prvý krok do sezóny za 3 body!

03.09.2017 20:10

FBC Skalica - ŠK LIDO Prírodovedec 2:3 (0:1, 0:1, 2:1)

Kanadské body: Martišovič 1+0, Vico 1+0, Žilka 1+0, Gramblička 0+1, Paulikovič 0+1, Slezák 0+1

Vylúčenia - 5:5

Strely - 25:15 (8:10, 7:2, 10:3)

 

Tak ako aj minulý rok, tak aj tento rok sme prvý extraligový zápas odohrali v českých Dubňanoch proti Skalici. Prvé kolo, ktoré sme mali odohrať v piatok proti Hurikánu sa odohrá v náhradnom termíne. 

Dôležitý vstup do sezóny malo zvládnuť 10 hráčov v poli plus dvaja brankári, nakoľko Richard Lelák nemohol na zápas nastúpiť z administratívnych dôvodov. Jediné čo stojí za zmienku z prvej tretiny bol úvodný gól Rada Martišoviča, keď strelou spoza chrbta prestrelil všetko čo mu stálo v ceste a mohol sa radovať z prvého gólu medzi slovenskou mužskou elitou. Inak bol zápas hodný piatkového tréningu v Šturák aréne a jediné čo pripomínalo florbal boli dierkované hokejky a loptička. 

Druhá tretina bola troška atraktívnejšia a živšia, stále však hlboko pod extraligovým štandardom. V štvrtej minúte dokázal potešiť miestne tribúny miláčik s roxorovými rukami, Miško Vico a poslal Liďákov do dvojgóloveho vedenia. Korením však boli vylúčenia, ktoré preverili "special teams" oboch družstiev. V tomto mini súboji lepšie obišlo Lido, keď z dvoch oslaboviek neinkasovalo ani raz. Leví podiel mal na tom Daniel Gutwasser, ktorý rezolútne odmietal akúkoľvek strelu za jeho chrbát.

Keď v poslednej dvadsaťminútovke zvyšoval na 0:3 Dominik Žilka po dobre rozohranej štandardke, bežný Liďácky fanúšik by mohol byť aj sklamaný, že tentokrát to žiadna dráma nebude. Naši borci by však toto nikdy neurobili, a tak v 15. minúte znižoval Vogl, potom bol vylúčený Dominik Žilka a Skaličania presilovku využili. 2:3 jak oči. Záver však priniesol ešte dve vylúčenia a emócie na strane Skalice, čiže 3 body ostali bez väčších problémov ubránené.

Potešilo: iba 2 inkasované góly, tri body napriek maródke/dovolenkám, totálne dodržiavanie taktiky, 20 odvážnych divákov, ktorí po 40 minútách neodišli

Sklamalo: počet vylúčení, iba 15 striel na súperovu bránu, 

 

S mikrofónom za florbalom, Rado Martišovič:

„Cítil som sa super a som rád, že som mohol prispieť k víťazstvu v mojom prvom zápase MEX. Moja prvá strela, prvý gól. Snažil som sa celý zápas, aby som svojou troškou prispel k výhre a napokon sa to podarilo. Dúfam, že to takto bude pokračovať. Ďalší zápas hráme so Záhorskou, bude to iný zápas, ale cieľ ostáva rovnaký – vyhrať.“

 

Veríme ti Rado, že to tak aj bude! Dnes všetci prispeli presne tým, v čom sú najlepší. Rado s Peťom Šimonom odšliapanými 60 minútami na hranici fyzických možností, lišiaci Günther s Bencelom asi 50 zblokovanými strelami, Vnuk hrou telom pri mantineloch, Žilka bojovnosťou, Gramblička s Paulikovičom pokojom na hokejke a Slezák trestnými minútami =). Najbližší zápas odohráme 17.9. o 17:30 proti majstrovi zo Záhorskej Bystrice.