Rozbehnuté Košice sa nám zastaviť nepodarilo

22.11.2015 14:26
 
9. a 10. kolo odohralo Lido netradične už v piatkovej predohrávke proti ATU Košice a v 
 
sobotu proti Florku Košice. ATU bolo v tabuľke druhé, Florko zatiaľ neporazené.
 
 

ŠK LIDO Prírodovedec – ATU Košice 2:13 (1:3, 0:5, 1:5)

 

Kanadské body: Gramblička 2+0, Santer 0+1

Strely - 15:44 (5:13, 2:14, 8:17)

Vylúčenia– 2:0 

 

 

Košičania od úvodu dokazovali prečo sú v tabuľke na druhom mieste a do obranných radov Liďákov začali búšiť od prvej minúty. Prvý kto prelomil defenzívny val bol kapitán hostí PelegrínATU malo viac z hry, no šancí bolo na oboch stranách približne rovnako. Napriek tomu sa hostia presadili ešte dvakrát. Najprv v 10. minúte Navrátil a v 15. Kerekeš. Domáci sa snažili do prestávky o gól, ktorý by ich dostal do zápasu. Ten prišiel 6 sekúnd pred jej koncom, keď jedovkou rozvlnil sieť Gramblička - 1:3.

Tento gól mohol domácich v úvode druhej tretiny nakopnúť, no zabrzdilo ich vylúčenie za neskorý príchod na plochu. Tento fakt poznačil celú druhú tretinu. Lido sa síce vďaka svojim špecialistom na oslabenie ubránilo, no celú tretinu sa nevedelo dostať do tempa, malo problémy s vysokým napádaním ATU a k ohrozeniu Palka v bránke Košíc sa dostávalo iba veľmi sporadicky. Veninger svoj tím držal v zápase výbornými zákrokmi, no bolo iba otázkou času, kedy do jeho siete padnú ďalšie góly. S vychádzajúcou hviezdou extraligy Michalom Dudovičom si obrana Lida vedela poradiť, no góly dávali jeho kumpáni v bielych dresoch. V rozmedzí 33. - 38. minúty sa ATU presadilo až päťkrát, z toho trikrát v rozmedzí 25 sekúnd. Skóre 1:8 po dvoch tretinách bolo hrozivé, ešte hrozivejšia bola štatistika v strelách na bránku v druhej tretine – 2:14. 

V tretej tretine dostali priestor už všetci hráči na striedačke bez ohľadu na výsledok. Do bránky sa išiel na zápas s Florkom rozchytať Daniel Dobrovodský a prvé minúty v extralige mužov zažil junior Filip Sekerka. Mal tú česť nastúpiť v obrane Jozefom „Bouwmeesterom“ Mlynarčíkom.  Pokus Grambličku zdramatizovať zápas gólom na 2:8 zostal bez odozvy, a tak sa konečné skóre zastavilo na 2:13. Treba uznať, že súper hral „o level vyššie“ a vyhral absolútne zaslúžene. 

 

Potešilo: Vymazanie Michala Dudoviča (iba 0+2 v zápase)

Sklamalo: Nevymazanie všetkých ostatných, až 13 inkasovaných gólov 

 

Florbalové ozveny, René Slezák

„Vždy keď príde veľa ľudí a máme sa ukázať, tak dostaneme pakel.“ 

 

 

ŠK LIDO Prírodovedec – FbO Florko Košice 6:8 (3:3,2:1,1:4)

Kanadské body: Gramblička 3+0, Lelák 1+1, Slezák 1+1, Žilka 1+0, Gunther 0+1, Golan 0+1Santer 0+1, Paulikovič 0+1

Strely - 23:26 (5:10,8:9,10:7) 

Vylúčenia - 3:3 + ČK1 pre LIDO

Proti doposiaľ  neporazenému Florku nastúpili domáci „Rangers“ s čistými hlavami a ambíciou oranžovo-čiernym uštedriť prvú prehru v sezónu. Výkon nastolený v prvej tretine zmazal tabuľkové rozdiely a na ihrisku sa hral vyrovnaný florbal. Už v prvej minúte síce mohli domáci ďakovať Dobrovodskému, ktorý predviedol zákrok kola, keď Florko zakončovalo akciu krížnou prihrávkou a strelou z prvej. Prví otvorili skóre hostia strelou Jakuba Blaška. Lido dokázalo vyrovnať v 12. minúte zásluhou Dominika Žilku, ktorého krásnym pasom pred prázdnu bránu našiel Slezák. Florko sa o pár sekúnd dostalo opäť do vedenia, no ani tom im dlho nevydržalo. Po nezmyselnom vylúčení Bachana sa v oslabení pohral s Konečným strelec Gramblička a vyrovnával na 2:2. V 17. minúte zaznamenal po sérií štyroch asistencií svoj premiérový gól za Lido posila zo Žiliny Richard Lelák. Radosť samotného strelca, ako aj Mateja Golana – správcu tímovej kasičky, bola očividná.  Do šatní sa ale aj tak odchádzalo za nerozhodného stavu, keď 30 sekúnd pred koncom tretiny dokázal na 3:3 vyrovnať Kopčák

1. Leláka v drese LIDA, z ktorého sa všetci tešili...aj Günther =D

V druhej tretine malo navrch Lido. Prevahu domácich pretavil vo vedenia v 27. minúte Gramblička, keď zúžitkoval prihrávku Santera. Z vedenia sa ale domáci dlho neradovali, keď už o 12 sekúnd opäť vyrovnal strelou z polovice ihriska Dugas. Presilové hry sú v tejto sezóne jednou zo silných stránok Lida. Potvrdil to v 35. minúte Slezák, keď prepasíroval za Konečného chrbát strelu Paulikoviča a opäť strhol vedenie na stranu Lida. Viac svoj náskok aj napriek viacerým šanciam Bratislavčania nezveľadili. 

Štart do záverečného dejstva sa domácim nepodaril. Už v prvej minúte po kontroverznom výroku rozhodcu z darovanej štandardky Lido inkasuje na 5:5. Napriek snahe o gólovú odpoveď prišiel pravý opak a šiesty gól v sieti Dobrovdoského. Po ďalších nešťastných rozhodnutiach „mužov v žltom“ Lido nabralo postupne manko až 5:8, navyše René Slezák v 52. minúte adresoval rozhodcom zopár štipľavých slov, za ktoré bol odmenený najskôr osobným trestom, následne päťminútovým plus červenou kartou. Oslabovkoví špecialisti na čele s Kazimírom zahrali oslabenie ukážkovo, dokonca vybojovali dvojminútový trest. Tréner Mészáros neváhal a stiahol 6 minút pred koncom Dobrovodského z bránky a Lido si zahralo v piatich proti štyrom, čo pretavil v gól na 6:8 Gramblička. Do konca zápasu to domáci skúšali bez brankára, no kontaktný gól už nepadol, a tak aj napriek výbornému výkonu ani v tomto zápase na body nesiahli.

 

Potešilo: dobrý herný prejav, strelecká forma Vlada Grambličku (5 gólov v 2 zápasoch)

Sklamalo: nedisciplinovanosť

 

Florbalové ozveny, René Slezák

„Si sa teraz pekne vyfarbil!“ (úryvok z Renčiho komentára na adresu rozhodcu Vagaského =)). 

 

S mikrofónom za florbalom, Gabriel Mészáros:

„Reálne sme boli lepší, u mňa sme víťazmi tohto zápasu. Ale na papieri a čo sa ráta, tam vyhralo Florko.“ 

Už najbližší víkend si Liďáci zmerajú sily so Záhorskou Bystricou v nedeľu 29.11. o 10:00 v Stupave! Sobotňaší domáci zápas proti Skalici ktorý sa mal pôvodne hrať 28.11. sa presúva na 6.12. o 20:30 v ŠH Elán.

 

Autori: Gabriel Mészáros a Pavol Veninger