Rozhodli special teams

30.12.2018 18:39

iClinic VŠK PdF Hurikán UK Hurikán Bratislava - ŠK Lido Prírodovedec     3:6 (2:1, 0:2, 1:3)

Kanadské body: Bačinský 2+1, Slezák 1+1, Gálet 1+0, Vico 1+0, Vnuk 1+0, Lelák 0+1, Rieger 0+1
Strely - 18:26
Vylúčenia - 2:1

 

    V predvianočný čas, keď väčšina ľudí vypeká koláče a loví kapra na jazere sme si extraligisti skrížili florbalky s mestským konkurentom spod mosta Lafranconi. Tabuľkové postavenie hovorilo jasne v náš prospech, ale ako to v zápasoch v rámci mesta býva, až také jasné to nebolo. V piatej minúte sa usmialo šťastíčko na domácich, keď sa po strele mimo bránu odrazila lopta od zadného mantinelu, pokotúľala sa  po hornej sieťke, a keď už sa zdalo, že tam ostane, tak padla do malého bránkoviska kde ju pohotovo upratal Petrovič a Veninger s Vnukom len bezradne pozreli do plafónu. Liďáci si šance vytvárali, no v tutovkách ich gumoval Egyed, čo Hurikán nabudilo a Liďákov dostalo do malého kŕču. V čase 11:06 zlomil hráč domácich hokejku a nechal ju na hracej ploche, čím ponúkol Liďákom presilovú hru. Po vyše minútovom tlaku si obranu pekne vyťukali Slezák s Bačinským a prvý menovaný vyrovnal na 1:1. Mravenečníkom útočenie chutilo, no práveže boli to Hurikánci, ktorí využili slabý bekčeking hostí a dostali sa do vedenia 2:1. Takýmto skóre sa tretina aj skončila.

                Novopečený otec Bluska v prestávke z výsledku nerobil žiadnu drámu a chlapci sa vybrali ohodlaní zápas vyhrať. V štvrtej minúte postavil svoj tím nohy opäť Slezák, keď dostal dvojku za sekanie, keď sa dobre vrátil pri brejku Hurikáncov. V oslabovke sa najprv presadil Bačinský, keď vybojoval loptu na strede ihriska a z brejku prekonal Egyeda. O 18. sekúnd na to sme opäť získali loptu, Lelák ju posunul  na aktuálne jedného z najlepšie brániacich útočníkov v lige, Vica, a ten sa po pravom krídle predral až pred bránku domácich a poslal Liďákov do vedenia. Hurikánci zostali zaskočení a do konca tretiny sa nevedeli do zápasu vrátiť a hralo sa prevažne na ich polovici.

                Náskok 2:3 bolo už skóre, na ktoré sú Liďáci zvyknutí a plánovali vedenie už nepustiť. Potom sa však z tribúny ozval Liďácky veterán Jožko Holíček, prezývaný aj „Obojručný Joe“, že takto sa to za jeho čias nehralo a chce nejakú drámu. V čase 5:29 teda na 3:3 Hurikánci vyrovnali, keď Pavličkovu strelu dorazil Nožina. Liďáci sa teda opäť pustili do dolovania vedenia. Koncom 8. minúty domáci faulovali a ponúkol tak šancu Liďákom šancu na 4. presilovkový gól v rade. Po jeden a pol minúte prišiel, keď z polovice vystrelil z prvej Viktor Vnuk a lopta si našla cestu pomedzi hráčov stojacich pred bránou presne pod brvno. Domáci cítili šancu na body, no keď sa im Veningera a jeho dve pravé ruky Pagáča a Vica pokoriť nedarilo, tak Liďáci odreli opäť. Prvý gól v hre 5 na 5 vsietili po nádhernej tic-tac-tac-toe akcii Bačinský, keď Žilka vyriešil 4 na 3, Pagáč 3 na 2, Slezák 2 na 1 a osamotený, malý dobrodruh z východu podčiarkol svoj výborný výkon. Hurikán sa ešte odhodlal ku hre bez brankára, no keď sa rútil Gálet sám na opustenú bránu, tak ho síce zožieral stres, či dá, ale skúsene prišiel až na dva metre a stanovil na konečných 3:6.

Potešilo: výhra, špeciálne tímy

Sklamalo: prílišná dráma

 

 

Po vyhratom zápase sa celé Lido presunulo na vianočný večierok, kde zavítali starší zrelší, mladší, funkcionári, fanúšikovia, priateľky a všetci ostatní, ktorí zažívajú vianočnú atmosféru v Lide po celý rok a tí, čo vydržali až do polnoci mohli osláviť aj 16. výročie založenia klubu. Všetkým zúčastneným a aj tým čo prísť nemohli, ale chceli ďakujeme a každému kto číta tieto riadky prajeme Šťastný nový rok!

Autor: Pavol Veninger