S AS Trenčín dráma až do samého konca

08.10.2018 14:53

ŠK Lido Prírodovedec - Florbalový klub AS Trenčín          4:3 (1:1, 2:0, 1:2)


Kanadské body: Dida 2+0, Gažík 1+1, Senšel 1+1, Pagáč 0+1, Slezák 0+1

Strely - 25:28

Vylúčenia - 0:0

 

Tretí domáci zápas tohto ročníka MEX bol premiérovým v tejto sezóne pre jedného z najmenších Američanov v extralige, Ondreja Pagáča, ktorý už stihol v drese Novej Dubnice fuknúť dva góly a rozťukať sa po prílete z USA. Zápasu sa nezúčastnil tréner Roland Bluska, ktorý však svoj tím pripravil aj kolektívne aj individuálne tak, aby to zvládol tentokrát aj bez neho.


Prvá tretina bola zo strany Liďákov rozpačitá a to aj napriek tomu, že už v druhej minúte rozvlnil sieť za súperovým brankárom Marek Dida po peknej nahrávke od Pagáča. Do šancí sa dostávali oba tímy, avšak nepresnosti a kvalitní brankári mali navrch. Nakoniec sa však Trenčanom podarilo skórovať, keď Dobrovodský vychytal dve tutovky za sebou, avšak na tretiu dorážku už nestačil. Do šatní sa išlo teda za nerozhodného stavu 1:1.

Prostredná časť sa zniesla v duchu zlepšenia, Liďáci hrali viac na lopte a muži spod hradu Matúša Čáka sa do šancí dostávali sporadickejšie, ako Rangers, a keď už to prišlo, tak šance eliminovala družina Dannyho G (Daniel Gutwasser). V 5. minúte Gažík našiel Senšela a ten nás poslal do vedenia 2:1. Na ďalšie striedanie si úlohy vymenili, keď milimetrovú prihrávku Senšela využil Gažík a odľahlo mu, že z takej pozície dal, lebo inak by si utorňajší tréning odkrútil na pranieri. Trenčania zostali zaskočení a do konca tretiny sa obraz hry defakto nemenil.


Na posledných 20 minút nastúpil iný súper a už v 35. sekunde bolo 3:2. Liďáci museli naďalej odolávať nájazdom mužov v bielom a to doslova. V piatej minúte už bolo vyrovnané zásluhou Matejku. Bratislavčania sa nechali strhnúť hrou a zadné dvierka nechávali otvorené, no brejkové situácie hasil buď Dobrovodský, alebo výborné bekčekingy Vica, Bačinského alebo Gažíka. Gól dlho visel vo vzduchu na oboch stranách, či už po šanciach Elingera, Sekerku alebo Leláka. Keď už sa pomaly zdalo, že zápas pôjde do predĺženia, tak Slezák vystrelil mimo brány a od zadného mantinelu sa lopta odrazila priamo k Marekovi Didovi a ten 59 sekúnd pred koncom vedel čo s ňou má na malom bránkovisku urobiť - rozhodnúť.
 

Potešilo: iba 3 inkasované góly, dramatický záver

Sklamalo: príliš otvorená obrana za vyrovnaného stavu

S mikrofónom za florbalom, René Slezák:
„Vedeli sme že nás čaká veľmi ťažký zápas proti skúsenému súperovi a taktiež skúška ohňom, keďže sme nastúpili bez trénera Blusku. Stretnutie malo pomalší úvod, nikto nechcel spraviť chybu a presne toto bol zápas, v ktorom menej chybujúce mužstvo vyhrá. Po prvej tretine sme si v šatni povedali kde sme robili najväčšie chyby, chalani k tomu super pristúpili a po druhej tretine na tabuli svietil stav 3:1 pre Lido! Začiatok tretej tretiny nám, ale opäť nevyšiel a TN sa podarilo dorovnať skóre, no ako sa zápas chýlil ku koncu mali sme jednoznačne viac z hry a aj viac gólových šancí. Marek Dida minútu dokonca rezolútne upratal odrazenú loptu za súperovho brankára a následnú powerplay súpera sme výborne odbránili, čo rozhodlo o tom, že body zostávajú doma."


Najbližšie kolo odohráme v sobotu na pôde rivala z Nižnej, kde je vždy horúco. Lákadlom navyše Peter Nehila, ktorý posilnil Nižnú a v dvoch zápasoch spravil 17 bodov a vyzdvihol sa na čelo produktivity celej ligy! Ako dopadne súboj druhej najlepšej obrany v lige s prvými štyrmi hráčmi v kanadskom bodovaní sa ukáže v sobotu 13.10.2018 o 14:00 v MŠH Tvrdošín!

 

Autor: Pavol Veninger

Foto: Hugo Votruba