S Florkom rozhodla druhá tretina

21.02.2018 17:36

ŠK LIDO Prírodovedec - Fbo Florko Košice 5:11 (1:2, 2:3, 2:6)

Kanadské body: Slezák 2+0, Bencel 1+1, Pagáč 1+1, Lelák 1+0, Žilka 0+1

Strely - 22:32

Vylúčenia - 1:2 (+ Marek Dida dostal ČK1 za hrubosť)

 

Ligový maratón sa schyľuje ku koncu a čakal nás odvetný zápas proti Florku Košice, ktorý sa odohral v priestoroch ŠH Modra, keďže v mesiacoch január a február môžu bratislavskí florbalisti zabudnúť na to, že by sa pre nich našlo miesto v ŠH Elán, kde celý rok trénujú. Ani toto a ani fakt, že na listine zranených sme mali viac hráčov ako na listine zdravých (a to nie je povedané obrazne) však neodradili Liďákov od cieľa obrať favorita o body.

 

Zápas začal dobre, keď sa Liďáci striktne držali pravidiel, ktoré naordinoval kouč Paulikovič a tie na Florkáčov platili. Ako prvý sa do streleckej listiny zapísal Slezák, keď popod podlahu prekvapil mladého Kovala. Florku sa tento stav však nepáčil a minútu a pol pred koncom tretiny vyrovnali a v čase 19:59 prekonali Veningera, keď dlhú loptu do veľkého bránkoviska usmernili hruďou za jeho chrbát.

V druhej tretine boli Liďáci pri chuti, čo potvrdil aj Pagáč gólom v tretej minúte, keď z brejku vyrovnal na 2:2. Florko tlačilo, no ich tlak výraznejšie šance nepriniesol. Na konci 13. minúty fauloval Sekerka a začali sa ťažké chvíle pre domácu obranu. O to viac sa im priťažilo, keď tesne pred uplynutím Sekerkovho trestu dostal červenú kartu za narazenie na bránu  Marek Dida a išiel tak predčasne pod sprchy. "Rangers" teda čakala veľmi ťažká úloha - brániť sa 7 minút v kuse presilovke Florka, ktorá patrí k najlepším v lige. Štvorica statočných teda nastúpila na hraciu plochu aby sa pobila zubami nechtami o výsledok, no v tom Richard Lelák započul zo striedačky: "Veď im dajme gól v oslabení!" Tak sa teda aj stalo. Po dvoch minútách bránenia poslal Liďákov do vedenia 3:2. Hostia boli nervózni, presadiť sa cez obranu sa im dlho nedarilo, no keď začali brániacim hráčom dochádzať sily, tak škrupina praskla a Halás zariadil výsledok 3:3. Chvíľu na to Košičania odskočili na 3:4 a pár sekúnd po skončení 5-minútového oslabenia skórovali na 3:5.

V prestávke Lido nabralo sily a skóre 3:5 považovali za dostihnuteľné.  Žiaľbohu, hneď v úvode tretiny dostal náš kapitán Ondrej Pagáč "open ice hit" od Kešeláka, ale taký, že by sa zaň nehanbil ani niekdajší kapitán New Jersey Devils, Scott Stevens. Napriek tomu, že sa najmenší kapitán v lige nedokázal asi dve minúty postaviť zo zeme, tak píšťalka rozhodcov ostala nemá, a tak to znamenalo len to, že Liďáci hrali ďalej už len deviati. Vďakabohu, Pagi vynechal "len" niekoľko striedaní a potom sa vrátil do akcie, avšak už bolo neskoro. Za prvých 7 minút dali hostia 5 gólov a zápas sa už len dohrával. Kozmetické úpravy na výsledku zariadili už len Bencel a Slezák za nás, Dominik Vrábeľ za Florko.

 

Potešilo: relatívne zvládnutá hra v oslabení, hra a nasadenie počas prvých dvoch tretín

Sklamalo: červená karta, výpadok v tretej tretine (aj keď v ťažkej situácii), 11 inkasovaných gólov

 

Teraz v sobotu čaká Lido asi najkľúčovejší zápas sezóny v priamom súboji o play off v Spišskej Novej Vsi. Deviata Spišská stráca na ôsme Lido iba jeden bod a do konca základnej časti ostáva potom už len jeden zápas. Držte nám teda palce!

 

Autor: Pavol Veninger