Proti Tsunami ako s Hurikánom, akurát opačne

07.01.2019 14:16

Tsunami Záhorská Bystrica – ŠK Lido Prírodovedec          6:2 ( 3:1, 3:0, 0:1)

Kanadské body: Gažík 1+0, Vnuk 1+0, Lelák 0+1, Rieger 0+1

Strely – 24:16

Vylúčenia – 5:1
 

               Priamy súboj o druhé miesto bol našim prvým v roku 2019 a to hneď proti Tsunami Záhorská Bystrica. Lepšie do zápasu vstúpili domáci, keď sa už v čase 3:39 presadil prvý K-Kubovič. Po niekoľkých sekundách netakticky zahral Šenšel rukou a Liďáci sa museli brániť. Našu prvú a poslednú oslabovku v zápase trestal už po 30-ich sekundách druhý K-Kovaľ, keď prestrelil Leláka Dobrovodského z takmer toho istého miesta ako minútu pred tým Kubovič. Stav 2:0 po necelých piatich minútach neveštil nič dobré. V dobrých šanciach sa ocitol najmä Bačinský, ale z prvej nedokázal prekonať bočné sito Vilemovej brány. V jedenástej minúte bol vylúčený obranca domácich a Liďáci sa herne dostali späť do zápasu. Po skončení presilovky si Vnuk pokropil hokejku „svätenou vodou“ brankára Veningera, spracoval prihrávku, na strede sa otočil, vymietol pavučiny a skresal tak manko na rozdiel iba jedného gólu. Pamätajte, keď sa náš drobček s veľkosťou nohy 49 dostane do kontaktu s Paľovou svätenou vodou, je to takmer istotka =). Začiatkom 16 minúty sa však presadil posledný K-Kubaský, keď si nás  domáci vyťukali do prázdnej brány. Do konca tretiny si hostia zahrali ešte jednu presilovku, no ani tú sa nám využiť nepodarilo.

              Skóre 3:1 vo florbale neznamená vôbec nič a to vedeli na ihrisku všetci. Keď bol po vyše dvoch minútach opäť vylúčený Lucien Haraslín, tak sme si brúsili zuby na kontaktný gól. Bohužiaľ, presilovku sme po tretíkrát nevyužili a ako bonus v šiestej minúte opäť skóroval Kubovič, keď po zmätkoch expresne využil štandartku a prepálil všetko čo mu stálo v ceste. To rozhodilo Mravenečníkov natoľko, že napriek tomu, že v polovici tretiny mali presilovku s poradovým číslom 4 sa dial pravý opak. Paulikovičovi nevyšla rozohrávka podľa predstáv a exliďák Gramblička z brejku z pravej strany prekonal Dobrovodského. Medzičasom sa do šance dostal ešte raz Gažík, keď ho pekne vysunul práve Dobrovodský no pod tlakom dvoch hráčov ho tentokrát hand-eye coordination sklamala a skackajúcu loptu za Vilema neupratal. Náš muž s maskou sa však blysol aj tým, na čo tam najmä je, keď prečítal krížnu prihrávku hostí ako knihu o Mirovi Šatanovi a loptičku zachytil na bránkovej čiare. Keby sme boli v NHL, domáci by sa určite dožadovali telefonátu do Toronta, avšak nepochodili by a zákrok by sa zaradil medzi kandidátov na Save of the Year. 
              6:1 po dvoch tretinách teda vyzeralo biedne, avšak Liďáci nezložili zbrane. Ďalej hralo všetkých 14 hráčov, v bránke vymenil Dobrovodského Veninger a pokračovalo sa v boji o body. "Námorníci" začali viac obstreľovať domácich a prahnúť po góle. Pomohla tomu aj piata presilovka z druhej minúty, keď bol tretíkrát vylúčený Haraslín, no ten mohol späť v noci pokojne – opäť sme netrestali. Domáci hrozili už len z brejkov, ktorými sa však nepresadili. Posledné slovo v zápase mali bojovníci Lelák Gažík. Richard najprv prešiel stredom útočného pásma ako nôž maslom, natiahol si celú hru na jednu stranu a potom poslal vzduchom prihrávku na nemeckého strážnika a ten z voleja rozvlnil sito Vilemovej svätyne. Viac gólov ani vylúčení už v zápase nepadlo.

Potešilo: nezabalenie hry v tretej tretine

Sklamalo: special teams, dva vstrelené góly, stratené body

 

S mikrofónom za florbalom, Martin Kubovič (pre szfb.sk)
 „Vedeli sme, že je to zápas o dôležité body do tabuľky a pristúpili sme k nemu od začiatku zodpovedne, čo ma teší. Pomohol nám skorý gól a náskok sme si po celý zápas udržiavali. Nedovolili sme Lidu aby súboj zdramatizovali.“

Zápas mal síce trpkú príchuť, ale taký je šport a sezóna pokračuje ďalej. Navyše si Liďáci spravili trochu chuť po zápase, keď mohli prvýkrát v živote využiť podpisy, ktoré si trénovali do zošitov zo slovenčiny na strednej škole a potešiť tak športového fanúšika Petra, zberateľa športových suvenírov a podpisov. Už túto sobotu si Liďáci zmerajú sily v Dome Športu s Prešovom, ktorý na pôde Lida v Bratislave ešte nevyhral. O 18:00 sa tešíme na vás!

Autor: Pavol Veninger

Foto: Peter Gábriš (súkromný archív)