Šesťbodový zápas s Prešovom s výhrou

21.01.2018 21:43

ŠK LIDO Prírodovedec - FBC Mikuláš Prešov       5:4 (1:1, 3:1, 1:2)

Kanadské body: Gálet 1+2, Pagáč 1+1, Bednárik 1+0, Bencel 1+0, Slezák 1+0, Gažík 0+1, Günther 0+1

Strely - 16:28

Vylúčenia - 3:1

 

18. kolo extraligového kolotoča sa organizovalo Lido v novootvorenej hale vo Svätom Jure. Školská hala výborná, no celý organizačný tím čakala neľahká úloha, nakoľko v hale neboli ani mantinely, ani brány, ani časomiera, ani hráčske lavičky a všetko sa tam muselo doniesť. Síce po istých drobných peripetiách, ale predsa len sa všetko zvládlo a hala bola pripravená na extraligové zápolenie. Touto cestou by sme sa chceli poďakovať pánovi Dobrovodskému, že spolu so synom Danom všetko super zmenežovali a taktiež netreba zabúdať na všetky frajerky, funkcionárov, hráčov, šoférov, že nelenili a pomohli so všetkým čo sa dalo. Samozrejme ďakujeme aj tímu FBC Mikuláš Prešov za spoluprácu pri všetkom o čo sme požiadali.

Čo sa samotného zápasu týka, tak na "injury list" sa pridal Jožko Letaši a definitívne sa pri piatočných raňajkách dorazil Ringer a s nohou v sadre sa pridal do "lajny o barlách" k Paulikovičovi a Vargovi. Na svoje miesto v zostave sa vrátil Slezák  a ďalší hráči, ktorí vystužili rady Mravenečníkov bola nová akvizícia z Topoľčian Jakub Gálet, a útočník našej rezervy Peťo Bednárik. Bol to práve Peťo, čo sa ako prvý zbavil počiatočného stresu a v 9. minúte svojou prvou strelou na bránu prekonal Sninčáka a poslal tak Lido do vedenia. Hra počas tretiny bola dobrá, jedine jej chýbalo troška viac pokoja, k čomu smerovali aj slová, ktoré padali z úst Paulikoviča v šatni po 20 minútach, keď to bolo 1:1 po tom, čo Komínek niekoľko sekúnd pred koncom vyrovnal.  Šance boli však na oboch stranách, jednou robinzonádou sa zaskvel Dobrovodský.

Prvá polovica druhého dejstva bola jasne v réžii domácich, keď sa v 6. minúte so šťastím presadil Slezák. Áno milí priatelia, čítate správne slovo šťastie a Slezák v jednej vete! O necelé dve minúty Pagáč našiel medzi hráčmi Gáleta, ktorý z ťažkej pozície prejavil svoj inštinkt zabijaka a dokázal poslať ťažko chytateľnú strelu k ľavej Sninčákovej žŕdke. Hostia sa potom trochu spamätali a začali viac ohrozovať domácu svätyňu, avšak boli sme to my, čo zvýšili na rozdiel troch gólov. Gálet využil dieru pri striedaní hostí, poslal do brejku Pagáča a ten (ako poslednou dobou na tréningu) skoro roztrhol polepené sito a vymietol pavučiny v pravom hornom rohu súperovej brány. Ďalším efektným zákrokom ako z NHL sa blysol náš strážca a na bruchu dokázal vykopnúť špičkou nohy loptu smerujúcu do brány. Napriek tomu, necelú minútu pred koncom sa presadili Prešovčania, keď ďalekonosnou strelou uspel Sikorjak.

Posledná tretina nebola vôbec sranda. Hostia zapli na vyššie obrátky a od začiatku boli nebezpečnejším tímom. Šance na skórovanie sme mali aj my, no Günther spomínal na staré časy a v pozíciách na zakončenie vždy hľadal iba Vasilenka =). V 46. minúte výborne zabojoval Gažík, vyhral súboj, prihrávkou našiel Bencela a Rastík so strelou neotáľal a dostala sa až pod brvno - 5:2. O pár sekúnd na to sa však dostal na trestnú lavicu Bednárik a Prešovská presilovka úradovala - 5:3. Keď v 55. minúte Magura znížil na 5:4 a v 56. minúte bol vylúčený Štefanec za sekanie,  tak to nevyzeralo veľmi dobre, no Fantastic 4 sa držala statočne a najmä Slezák s Güntherom hrali ako Andrej Kazimír v najlepších časoch a slovo bolesť vyhodili z hlavy. Horšie prišlo, keď 168 sekúnd do konca bol vylúčený Pagáč za nedovolenú vzdialenosť a poslal tak svoj tím do troch. Pieseň sa však opakovala. Liďácke hradby blokovali ako Stalingrad a Dobrovodský sa až na jednu výnimku musel iba presúvať. InvaLIDO tak dôležité tri body ubránilo a chalani sa môžu tešiť z ôsmeho miesta.

 

Potešilo: zodpovedný, 60-minútový výkon, zvládnuté oslabovky, efektivita streľby, prvé góly Bednárika a Gáleta (kasička sa potešila =))

Sklamalo: vylúčenia v závere

 

Florbalové ozveny, anonym:

"Len aby sa mal kde ten Jožko (Letaši) vrátiť. On nikdy nemal 1+2!" (dve asistencie, kto to kedy videl =)) 

 

O ďalšie dôležité body sa bude bojovať 10.2. na horúcej pôde v Sabinove, čiže ak máte náhodou cestu tak neváhajte a zastavte sa! 

 

Autor: Pavol Veninger

Foto: Daniel Fehér