So Snipers sme ťahali za kratší koniec

18.02.2019 15:02

Fatpipe Snipers Bratislava – ŠK Lido Prírodovedec    7:5 (1:0, 2:3, 4:2)

Kanadské body: Lelák 1+1, Paulikovič 0+2, Bačinský 1+0, Vico 1+0, Vnuk 1+0, Žilka 1+0, Dida 0+1  

Strely – 28:30

Vylúčenia – 5:2

 

Štyri zápasy do konca základnej časti sme hrali odvetný zápas s dobre pôsobiacim nováčikom extraligy, Snipers, ktorý od nového roka neprehral ani jeden zápas a derie sa úspešne do play off. V prvom meraní síl boli úspešnejší Liďáci, a tak sa dal čakať opäť vyhecovaný a premotivovaný zápas.

               Čo sa očakávalo sa aj naplnilo. V prvých dvadsiatich minútach florbal išiel iba okolo, keď oba tímy hrali pobláznene a chuť vyhrať osobný súboj bola väčšia ako vsietiť gól. K atraktivite neprispievala ani hra motykami  florbalkami, ktoré sa používali skôr na prebrúsenie členkov, holení a súperových tyčiek. Liďáci mohli ísť do vedenia už po 30 sekundách, no Slezáka prihrávka do prázdnej brány prekvapila a trafil iba bočné sito. Naopak, domáci Snipers sa presadili v 6. minúte zásluhou Kešeláka. Praví Rangers mali dve nevyužité presilovky a sa dostali do niekoľkých prečíslení, avšak situácie riešili spôsobom, ktorý už nebudeme pripomínať, lebo myslíme na duševné zdravie trénera Blusku. Liďáci za prvých 20 minút ohrozili brankára Vagaského iba raz.

               Druhých 20 minút už vyzeralo ako extraligový zápas z oboch strán. Osobných súbojov neubudlo, ale boli umnejšie a efektívnejšie. Hra sa vyrovnala a gól visel dlho vo vzduchu. Napriek tomu sa na vyrovnanie čakalo až do 12. minúty. Navrátilec Viktor Vnuk si v prvej prestávke opäť vyžiadal od Veningera svätenú vodu a išiel si za gólom dlhé minúty. Dosiahol ho po individuálnej akcii, keď si loptu vybojoval, prešiel celé ihrisko a vymietol ľavý horný vinkel Vagaského bránky. O chvíľu na to mal Viktor ďalšiu výbornú šancu, tentokrát sa však blysol brankár oranžových. Keďže sme do vedenia nešli my, tak doňho išli domáci, keď to výjazdom od mantinelu zariadil Slušný. Ďalší gól do našej siete padol po zbytočnej vysokej hokejke na strede a z následnej štandardky lopta doplachtila až za Dobrovodského chrbát. Späť do zápasu nás však dostali už po siedmych sekundách LelákBačinským, keď prvý menovaný hodil stredom ťažkú loptu na Bortáka (pozn. Borták je prezývka, nie pravý význam slova) a úspešný absolvent zimného semestra na FMFI UK z bekhendu znížil na 3:2. Do konca tretiny modrí dokázali ešte vyrovnať, keď Dida vybojoval loptu v rohu ihriska, poslal ju na nabiehajúceho Vica a ten s prehľadom vevalil Obamovi jasličky (pozn. Obama je prezývka Dávida Vagaského, nie pravý význam slova).

               Nervydrásajúci zápas teda čakala posledná časť základnej hracej doby. Tréner vymiešal zostavu ako Nikita Kucherov Bradena Holtbyho a išlo sa na vec. Bohužiaľ, už po 89 sekundách sme hrali oslabenie po faule BačinskéhoKilík sa dôsledným sledovaním lopty, o ktorej Dobrovodský nevedel kde ju má, dostal k dorážke do brány. O dve minúty na to sme hrali presilovku aj my a v nej Lelák opäť vyrovnával na 4:4. Vyrovnaný stav trval opäť iba pár minút a na 5:4 dával Lipčák po nahrávke spoza brány. V čase 10:14 si doslova vypýtal trestné strieľanie Banga. Ten si ho aj sám previedol, avšak Dobrovodský svoj tím podržal. Čo sa však nepodarilo z trestného strieľania, podarilo sa hneď po ňom. Dobrovodský najprv dve strely zneškodnil, no dôrazný a hlavne osamotený Kilík pred bránou nemal problém z veľkého bránkoviska na tretíkrát zakončiť na 6:4. Dráma však pokračovala. V 12. minúte Chvála nedovolene zastavil Slezáka a mali sme ďalšiu možnosť na vyrovnanie. Bačinský sa síce rozhodcov pýtal, či môže ísť na trestnú lavicu aj on, ale rozhodcovia mu slušne vysvetlili, že tentokrát faulovali aj oni a budeme to musieť zvládnuť  v piatich. V poslednej štvrtine presilovky vyzval Paulikovič na strelu z prvej Žilku a ten z rovnakej pozície, ako predtým Lelák,  znížil na 6:5. Chvíľu na to mal Dominik výbornú strelu na bránu opäť, no Vagaský ju akoby zázrakom vytesnil mimo tri tyče. Necelé štyri minúty pred koncom bol vylúčený Vnuk a nad Lidom sa začalo zmrákať. V prvých sekundách oslabovky sa rútil do šance Paulikovič s dvoma bekmi na chrbte, no v ťažkej situácii zakončenie nebolo ideálne. Potom sme zariskovali, odvolali brankára a tento vabank vyústil do gólu na 7:5. Napriek tomu, že 122 sekúnd pred záverečnou sirénou sme mali ďalšiu možnosť presilovej hry, skóre sa už nemenilo.

 

Potešilo: atmosféra

Sklamalo: special teams, prehraté derby, uletená prvá tretina

 

               Nepresvedčivé výkony z posledných zápasov tak vyústili až do prehry, z ktorej body nám môžu chýbať. Vypadli sme z prvej štvorky, čo je pred play off nelichotivá situácia, no do konca ostávajú ešte tri zápasy a situácia sa môže vyvinúť ešte hociako. Najbližší zápas máme v sobotu 23.2. v Spišskej Novej Vsi. Ak budete mať cestu okolo, určite vás tam radi uvidíme!

 

Autor: Pavol Veninger