Spišská dostala desať

25.02.2019 13:50

FBC Young Arrows Spišská Nová Ves – ŠK Lido Prírodovedec       6:10 (1:3, 1:1, 4:6)

Kanadské body: Bačinský 2+0, Gažík 2+0, Ringer 2+0, Pagáč 0+2, Bednárik 1+0, Dida 1+0, Lelák 1+0,  Vnuk 1+1, Gálet 0+1, Paulikovič 0+1, Pollák 0+1, Rieger 0+1, Veninger 0+1, Žilka 0+1

Strely – 32:35

Vylúčenia – 3:1  + Koščo aj Žilka dostali 2+10 za nešportové správanie

 

              Mrazivá Spišská privítala Liďákov nie len treskúcou zimou, ale aj posledným zápasom základnej časti ženskej extraligy. Tréner Bluska však zakázal svojim zverencom pozerať sa na to a radšej sa teda išiel celý tím prejsť po okolí. Popozerali sme areál a pri pohľade na neďaleké schody sme si spomenuli na nášho kondičného trénera Rada Kamasa, ktorého by sme touto cestou chceli pozdraviť!

              Po kvalitnej rozcvičke išlo 17 mužov v modrom jasne za svojim cieľom. Už v šiestej minúte hrali hostia presilovku a Paulikovič po prihrávke Ringera otvoril náš gólový účet (pozn. oficiálne štatistiky sú v rozpore s realitou, preto v článku uvádzame „true story“, čiže chyba nie je vo vašom prijímači =)).  Ďalší gólový moment prišiel po vyše deviatich minútach, keď sa Spišiaci pred Lelákom rozutekali ku mantinelom ako more pred Mojžišom a Richard od polovice našliapal stredom a rýchlou strelou trafil ľavý horný roh. O dve minúty na to nás poslal do trojgólového vedenia Peťo Bednárik. Peťo sa v drese Rangers prestavil po dlhšej zápasovej pauze, kde zaujal miesto v prvej formácii miesto Reného Slezáka. Ten sa vo štvrtok zranil a jeho štart v ďalšom zápase je takisto otázny. 3,5 minúty pred koncom prvej tretiny domáci ešte dokázali znížiť nezištnou strelou najmladšieho hráča na ihrisku, Ferenčíka.

              V prestávke veľa inštrukcii Liďáci nedostali a vybrali sa pokračovať v nastolenom trende. Niektorí hráči domácich sa potužili Alpou a vybrali sa so zápasom niečo spraviť. Po chvíli to bol ale Gažík, čo poslal štvrtý kúsok do Ondasovej brány, keď si sklepol Žilkovu strieľanú prihrávku a pohotovo bekhendom zakončil. Začiatkom ôsmej minúty domáci opäť faulovali a Liďáci hrali presilovku. Neuplynuli ani dve minúty a východniari po ďalšom neflorbalovom zákroku išli do troch. Vtedy zaúčinkovala Alpa a začalo tradičné spišiacke teátro v podaní Košča. Kým rozhodcovia robili domácim na trestnej zasadací poriadok, tak všetci tí, čo tam prišli kvôli florbalu 10 minút chladli a nudili sa. Ešte dobre, že na florbal sa neplatí vstupné. Po dlhých minútach teda prišiel rad aj na hru, no tá trvala neuveriteľných približne 15 sekúnd, keďže na ihrisko nabehol z trestnej Bajus, no ešte stále nebol čas na to, aby domáci hrali aspoň štyria. Liďáci dlhú presilovku 5 na 3 nevyužili. Tesne po jej skončení dokonca išiel na trestnú lavicu Bačinský. Ani sa tam však neohrial a po inkasovanom góle jeho tímu išiel späť. Aby toho nebolo málo, tak Dominik Žilka si po znižujúcom góle na seba zakričal ako mladý Lukáš z Púchova a rozhodcovia ho ocenili dvomi minútami a osobným trestom. Dominik si išiel smutný sadnúť ku Koščovi a čakal, kým mu skončí trest.

              Posledných 20 minút chceli mať Bratislavčania čo najrýchlejšie za sebou, a tak to zobrali do svojich rúk. V čase 4:08 doskackala Vnukova strela od polovice až do brány – 2:5. O vyše 1,5 minúty sa predral po krídle Pollák a krásnou žabkou našiel pred bránou Bačinského, ktorému ostalo len nastaviť čepeľ - 2:6. 30 sekúnd na to si štandardku v rohu ťukli VicoDidom a nitriansky kanonier si pripísal ďalšie body do fantasy – 2:7. Netrvalo to ani 60 sekúnd a skóre sa menilo opäť. GáletRingerom si niekoľkokrát z brejku vymenili loptu a druhý menovaný nedal domácemu brankárovi šancu – 2:8. Po pätnástich sekundách ťažil z Pagáčovej práce Bačinský a kľučkou do bekhendu si vychutnal Ondasa – 2:9. Pár minút mladé šípy nechápali, skade to prišlo, no potom sa karta obrátila. Liďácki beci si zaspomínali na večery, kedy hrajú na PS4 za San Jose a ovládajú Erika Karlssona a Brenta Burnsa. Skúšali rozohrávky krížom cez vlastné veľké bránkovisko a podobné chuťovky. Takže tak rýchlo, ako hostia 7-gólové vedenie získali, tak ho rýchlo aj začali strácať. Situácie 2 na 1 a 3 na 1 vyriešili domáci gólovo a necelé dve minúty pred koncom bolo už 6:9. Žiadna dráma sa však nekonala. Do kasičky už ale dlho neplatil Gažík, tak teda dal 10. gól do prázdnej brány.

 

Potešilo: 10 vstrelených gólov aj bez Slezáka, široká škála bodujúcich hráčov, produktivita obrancov

Sklamalo: „fatalities“ v rozohrávke súce do Mortal Kombatu, nevyužitá presilovka 5 na 3, dlhé prestoje kvôli vylúčeniam

 

Do konca základnej časti ostávajú 2 zápasy, v ktorých sa ďalej bojuje o cenné body. Situácia v tabuľke je naďalej zamotaná, čiže oceníme vašu podporu aj budúcu sobotu v hale na Sihoti!

 

Autor: Pavol Veninger