Sympatický výkon starších žiakov

16.10.2016 18:35

Hurikán Gepards - ŠK LIDO Prírodovedec 4:3 (0:1, 2:1, 2:1)

Kanadské body:  Bednár 1+1, Gyarmati 1+0, Harák 1+0

Strely - 15:14

 

Otvárací zápas sezóny čakal naše ročníky 2002 až 2005 v prostredí Šturák Arény, proti rivalovi Hurikánu Gepards, ktorý oblieka žlté dresy bratislavských Drakov.  Chlapci sa zišli v hojnom počte a s chuťou sa vybrali pobiť o víťazstvo.  Ako prvý sa túto sezónu mohol tešiť z gólu ešte len mladší žiak Šimon Harák po nahrávke od youtubera Mira Bednára. Hra bola vyrovnaná so šancami na oboch stranách, no od gólových útokov šeliem ochránil Liďácku svätyňu skúsený Fehér.

Druhá tretina sa niesla v podobnom duchu ako tá prvá, keď sa hra prelievala zo strany a stranu a statočne sa bojovalo o každý centimeter ihriska. Gepardom sa podarilo vyrovnať v štvrtej minúte. To sa nepáčilo stratenému synovi Alexovi Gyarmatimu a od mantinelu rozvlnil sieť za "domácim" brankárom.  Smolný moment sa prihodil na našej strane o 2 minúty neskôr, keď si nechtiac tečoval loptu do vlastnej brány inak výborné hrajúci Fatul. Do konca tretiny sa do zápisu už nepísalo, a tak sa rozhodlo až v poslednej časti. 

Tú začali aktívnejšie "Čechovičovci", avšak Liďácka defenzíva stála na pevných pilieroch a nedovolila súperovi skórovať. Bohužiaľ, iba do 7. minúty, keď na rozdiel dvoch gólov zvyšoval  Ňaňo. Chuť vyhrať to však našim neubralo, naopak pridalo im potrebnú športovú motiváciu. Úpenlivú snahu pretavil v gól Miro Bednár, keď dorazil loptu zo vzduchu z pred bránkového priestoru. Ak by vás zaujímalo ako to asi vyzeralo, nebojte sa! Ako poznáme Mira, tak už doma chystá green screen aby mohol situáciu vierohodne zrekonštruovať =) Do konca tretiny sa pokúšali mužíkovia v červenom vyrovnať, no žiadna zo šancí gólom neskončila.

 

Potešilo: bojovný výkon, zodpovedná a sústredená hra

Sklamalo:  zbrklosť, komplikované riešenie rozohrávky

 

foto: Daniel Fehér

 

Medzi zápasmi mali prítomní možnosť vychutnať si pohľad na kapitána Šticu, ktorý v tričku Chicaga Blackhawks (za ktorého by ho tréner A tímu určite pochválil), s bagetou v ľavej ruke a hokejkou v pravej chodil po ihrisku a robil si freestyle ako keby sa nechumelilo =)

 

ŠK LIDO Prírodovedec - Tsunami Záhorská Bystrica 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)

Strely - 13:24

 

Druhí súperi dnešného dňa pochádzali z liahne Tsunami Záhorská Bystrica, čo sľubovalo opäť náročný zápas.  Florbaloví analytici a stávkové kancelárie dávali väčšie šance hosťom, avšak prvá tretina priniesla pomerne vyrovnaný florbal, v ktorom boli blízko ku gólu obe strany, no brankári Blažíček a Štrompach nechceli kapitulovať, aj keď nášmu Šimonovi raz zahralo do kariet aj šťastie, keď mu loptička skackala po bránkovej čiare, no s pokojom mravčiara situáciu zvládol.

foto: Daniel Fehér

V druhej tretine začali určovať taktovku hostia a v polovici tretiny vsietili prvý gól zápasu. Rovnako v polovici zápasu dostal možnosť aj tretí brankár z našich starších žiakov, Jakub Haverla. Mladí Liďáci dobíjali bránu Záhorákov ostošesť. Najväčší strelecký apetít mali Fatul a nováčik Gemainer, dravé prieniky predvádzal Štica, no stále tomu čosi chýbalo.

V poslednej časti ostal obraz hry rovnaký. Tsunami malo viac z hry, no žeby nemohli dostať nejaký ten gólik povedať nemôžu. Nakoniec sa im podarilo pridať ešte jeden a tým uzavrieť  skóre na 0:2.

 

Potešilo: iba 2 inkasované góly, bojovnosť, vytváranie šancí

Sklamalo: 0 vstrelených gólov, strach z blokovania striel

 

Ďalšie zápolenie majú na programe starší žiaci 6.11. proti 1.SC Malacky.  

 

Autor: Pavol Veninger