V 9.kole Mex extraligy výhra nad Novou Dubnicu

21.11.2010 09:52

V hale na Šturáku sa v sobotu 13. novembra uskutočnil zápas medzi ŠK LIDO Prírodovedec a ŠK Victory Stars Nová Dubnica. Úvod zápasu chytili Liďáci veľmi dobre keď už po pár minútach poslal loptu do brány Dubnice ďalekonosnou strelou Peťo Holba, ktorý o niekoľko minút rozvlnil sieť za brankárom Novej Dubnice po druhýkrát. Do konca tretiny pridalo Lido ďalšie dva góly, a brankár Mészáros hasil všetky pokusy hráčov Dubnice.

Do druhej tretiny prišli akoby zamrznutí hráči Lida, Nová Dubnica využila šancu, a v druhej tretine bola jednoznačne lepším tímom. Aj keď sa podarilo Lidu ešte raz skórovať, tak mal Mészáros plné ruky práce.

Do tretej tretiny znova lepšie vkročili hráči Novej Dubnice, keď si vytvárali viac šancí a pomaly sťahovali náskok. O všetkom ale rozhodol Roman Günther, ktorý vsietil víťazný gól zápasu, keď krásnou strelou v presilovke vymietol ľavý roh súperovej brány. Dubnica ale naďalej tlačila a pár minút pred koncom strelila gól v presilovke, a stiahla tak náskok na rozdiel len jediného gólu. Dubnica dostala nový impulz a pokračovala v tlaku, ktorý niekoľko sekúnd pred koncom prerušil Gabriel Mészáros po tom, čo nádherne vychytal 100%-nú šancu hostí. Posila z 1. FBC Trenčín tak podčiarkla svoj celozápasový výkon. Lido tak nakoniec zvíťazilo tesne 6:5, a Dubnica odišla z haly na Šturáku naprázdno.