V boji prvých dvoch tímov suverénny Trenčín

19.12.2019 13:06

Športový klub LIDO – 1.FBC Florbal Trenčín 3:13 (0:6, 2:4, 1:3)

Kanadské body: Pagáč 1+1, Gálet1+0, Slezák 1+0, Paulikovič 0+1, Ringer 0+1

Strely – 20:46

Vylúčenia – 1:2

            Posledný zápas 12. kola patril súboju prvého Trenčína s druhým Lidom. Bratislavčania mali v úmysle byť prvým tímom tejto sezóny, ktorý oberie dominantný Trenčín o body, no už keď sa koncom týždňa dokázal Paulikovič zraniť dvakrát za ani nie 24 hodín, tak jedinci, ktorí si vo voľnom čase hovoria „médium“, už asi cítili, že niečo nehrá. To čo nehralo, bolo práve Lido. Hosťom z Trenčína stačilo de facto 8 minút zápasu na to, aby ho rozhodli. Postupne sa spred bránkového priestoru presadili Virga, Pelczarski, Masár a Amrich. Nepomohol ani timeout, ktorý si tréner Bluska zobral po 4. góle, keďže už 20 sekúnd na to Liďáci zle striedali a tesne po skončení presilovky sa presadil opäť junior Masár. FBC Trenčín hral tak dobrý forčeking, aký sme na Slovensku ešte asi nevideli a plastové kocky okolo Dobrovodského horeli ako Rím pod vládou cisára Nera. Začiatkom 14. minúty zvyšoval na 0:6 Mitucha. Liďáci sa ďalej trápili, nevedeli sa dostať ani na súperovu polovicu, nie to ešte k strele na bránu do prvej sirény už iba bojovali, aby gólový rozdiel nenarastal.

            Florbal je šport, v ktorom vedenie aj o 6 gólov nemusí znamenať vôbec nič (môžeme sa opýtať čo na to hovoria sestry Češky), takže hráči v kabíne ešte vieru v zvrat mali. Do druhej tretiny sa Liďáci zlepšili, no v konečnom dôsledku to bola stále hra mačky s myšou. Liďácku morálku dokázal pozdvihnúť Hobbit z Manhattenu a.k.a Ondrej Pagáč, keď dokázal po vyše polovici zápasu prekonať Klobučníka. Odpoveď hostí však nenechala na seba dlho čakať a už 24 sekúnd na to zvyšovali na 1:7. O vyše minútu ukázal Kvasnica prečo je vo veku 16 rokov na špici bodovania a z brejku si chladnokrvným lobíkom vychutnal Dobrovodského. Na striedačku poslal našu brankársku jednotku v čase 14:14 svojím druhým gólom Pelczarski. Do brány teda prišiel Veninger, ktorý sa po zranení objavil na súpiske prvýkrát v tejto sezóne. Nový impulz využil Gálet a znížil na 2:9. Netrvalo to však dlho a Masár presne dve minúty pred koncom tretiny zavŕšil hetrik, keď zo situácie 2 na 1 vystrelil a ukázal Bratislavčanom, ako sa riešia prečíslenia.

            Jediný ciel, čo „Mravenečníkom“ ostal bolo vyhrať aspoň jednu tretinu. Avšak, opäť sme vstali „z postele“ ľavou nohou a za 49 sekúnd zdvíhal ruky nad hlavu opäť Masár – 2:11. Jeden z pár pekných momentov na našej strane však prišiel po necelých troch minútach, keď si pekne vyťukali obranu hostí Paulikovič, PagáčSlezák a posledný menovaný prekonal inak istého Klobučníka. Keď sa darí, tak poriadne a tento „zákon“ sa naplnil približne v polovici tretiny, keď sa na strede ihriska nešťastne zrazil Pagáč s hráčom Trenčína a pri pohľade na dvoch zvíjajúcich sa chlapov na zemi väčšine ľuďom v hale zatuhla krv v žilách. Trenčan to rozchodil, Pagimu museli z ihriska pomáhať spoluhráči a zvyšok tretiny strávil u zdravotníka. Túto sezónu máme okrem Kliďasa (pre najlepšieho hráča zápasu) aj putovné barle. Túto vychytávku zaviedol ešte v lete Veninger, tesne po tom, čo ich už Palo nepotreboval prevzal štafetu Ondrej Gažík a teraz si „komfort“ života s barlami „užíva“ náš malý Pagáč. Ešte dobre, že Ondrejovia bývajú spolu, a tak si pre ne Pagi nemusel ísť ďaleko. Veríme však, že to nebude až také vážne a zastupujúceho kapitána uvidíme čoskoro opäť dávať góly na ihrisku! Do konca tretiny sa presadili ešte VirgaGallo, čím zvýšili rozdiel na strašidelných 10 gólov. Liďáci šance na góly mali, no keď už sa im aj v poslednej minúte podarilo prekonať Klobučníka, tak definitívnu bodku za výkonom dal bekčekujúci obranca, ktorý loptu smerujúcu do brány vo výške kolien vypinkol mimo Klobúkovej svätyne.

           

Potešilo: nič

Sklamalo: absolútna dominancia súpera, percento vyhratých osobných súbojov, slabý kolektívny aj indivuálny výkon

 

S mikrofónom za florbalom, Roland Bluska (pre szfb.sk):

„Vedeli sme, že kvalita súpera je vysoká. Vstup do zápasu sme nezvládli. Z môjho pohľadu však bolo v zápase aj veľa dobrých vecí, na ktorých pracujeme a vidím, že fungujú. Boli tam aj veci, ktoré keď sa stanú, nedá sa vyhrať zápas. Myslím si, že 1. FBC Trenčín je momentálne najkomplexnejšie mužstvo, aké v extralige máme. Výsledok nás až tak nemusí trápiť, pretože stále je to iba základná časť. Nechcem, aby hráči na takýto zápas zabudli, ale naopak, aby si chyby zapamätali, pretože ich musíme rozobrať a naučiť sa ich riešiť. Zabúdaním sa nikam neposunieme.“

 

S mikrofónom za florbalom, Jan Holovka (pre szfb.sk):

„Čakal som, že to bude vyrovnanejšie. K zápasu sme pristúpili zodpovedne, chlapci hrali naplno, robili to čo mali a súperovi sme nedovolili, aby sa dostal do zápasu. Každé víťazstvo je dobré, najmä takýmto vysokým rozdielom. Stále je však iba základná časť, dôležité stretnutie prídu až potom. Je super, že vedieme tabuľku takýmto rozdielom, ale na druhej strane, už by sme potrebovali aj prehrať. Nie je to úplne dobré, keď pred play-off nepoznáme, aké je to prehrávať. Mohlo by nám to ublížiť a musíme byť pripravení aj na prehru. Mám pocit, že už niektorí hráči k tomu pristupujú laxnejšie a niekedy to v určitých fázach zápasu nie je ideálne.“

 

            Námorníci sa teda vrátili naspäť na zem, dokonca padli až na 4. miesto v tabuľke. Práve budúci týždeň si zmeriame sily s tabuľkovým susedom, Florkom Košice v priamom súboji o 3. miesto. Ako sa Bluskovci vysporiadajú s debaklom s môžete prísť pozrieť už v sobotu do ŠH Elán o 18:00. Je to predposledná príležitosť pred play off, tak neváhajte a príďte si užiť vianočný zápas!

 

Autor: Pavol Veninger