V druhom zápase prípravy výhra nad Snipers

31.08.2016 13:12

Snipers Bratislava – ŠK Lido Prírodovedec 4:10 (1:4,2:5,1:1)

Strely na bránku: 19:25 (4:10,10:11,5:4)

Kanadské body: Pagáč 3+0, Valaštín, Rieger 2+0, Gramblička 1+1, Gažík, Žilka 1+0, Paulikovič 0+4, Lelák, Vnuk, Letaši Slezák 0+1

Vylúčenia 3:2, Presilovky 0:2, Oslabenia 0:0

 

            Štvrtok sa Lido predstavilo na „domácej pôde“ na Eláne, kde ich hostil prvoligista Snipers. Zápas sa hral 3x30 minút hrubý čas. Od začiatku zápasu sa snažil Snipers o tvorbu hry, narážal však na pevnú defenzívu Lida a akcie končili buď v rohoch ihriska alebo 10 metrov pred Veningerom, ktorý nemal v podstate žiadnu prácu. Skóre otvoril už v 4. minúte Valaštín po rýchlom protiútoku. Taktika rýchlych prečíslení Lidu vychádzala, boli oveľa nebezpečnejším tímom, zachytávali medzihru Snipers a vyrážali do nebezpečných akcií. Góly prišli až v poslednej desaťminútovke tretiny, keď za Lido skórovali znova Valaštín, Gažík a Pagáč. Domáci sa dostali k ohrozeniu Veningera až v závere tretiny a vyťažili z neho jeden gól.

            V druhej tretine videlo asi 20 prítomných divákov podobný obraz hry. Domáci vsietili kontaktný gól, no šnúrou štyroch gólov Lida v rade stratili nádej na dobrý výsledok v tomto zápase. Lido najmä tvrdo trestalo vylúčenia. Špeciálna formácia námorníkov s kľudom mravenečníka využila obe svoje presilovky v druhej tretine. Zápas sa v závere tretiny zvrhol na naháňačku hore-dolu, čo sa nepáčilo trénerovi Mészárosovi. Stav po dvoch tretinách bol 3:9.

            Z poslednej tretiny sa kvôli nedostatku času odohralo iba 15 minút, no bola najnervóznejšia. Herný koncept Lida sa rozpadol, hra sa kúskovala a pribudlo nervozity i vylúčení. Jeden z hráčov Snipers inkasoval dokonca 5 minútový trest za napadnutie Slezáka mimo hry, ktorý dostal následne dvojku. Presilovka Lida ale bola krátka, keďže stav na ploche vyrovnal ďalšou dvojkou Vrabec. Diváci videli po jednom góle na každej strane než zhasli svetlá a hráči sa pobrali do kabín.

 

Zostava Lida: Veninger (Feher) – Lelák, Mosný, Sekerka, Paulikovič, Vnuk, Mlynarčík, Vrabec – Žilka, Gramblička, Valaštín, Slezák, Pagáč, Letaši, Gažík, Košík, Rieger.

 

S mikrofónom za florbalom, Gabriel Mészáros

„Teší ma, že sme takmer dve tretiny dodržovali taktiku a súpera do ničoho vážnejšieho nepustili. V extralige ju však budeme musieť vydržať hrať celý zápas. Začínajú sa nám takisto rysovať zaujímavé formácie. Konečne sa zobudil Valaštín, ktorý dúfam začne dávať góly aj v sezóne, dobre zahral aj Rieger. Momentálne nás trochu tlačí topánka na pravom krídle, takže práve títo hráči potrebujú pracovať najviac."