V Trenčíne si Lidožienky zachovali bilanciu – výhra i prehra

06.01.2016 17:59

 

Pozornému oku fanúšika by sa mohlo zdať, že na tretie kolo ženskej prvej ligy sa akosi zabudlo. My sa však riadime heslom „radšej neskôr ako nikdy“ a prinášame vám teda stručný, hoci nie zrovna čerstvý ale o to viac verný sumár zápasov našich žien z novembrového kola v Trenčíne.

 

ŠK 1. FBC Trenčín – ŠK Lido Women 6:3 (1:0, 2:3, 3:0)

Kanadské body – Vítková 1+1, Kullová 1+0, Tomášková 1+0, Stoklasová 0+1

Vylúčenia (min) – 2:2

Poučené z minulej nakladačky od Trenčaniek sme do zápasu vstupovali s obavami a rešpektom.  Skorá ranná hodina a zaspaté tempo prvej tretiny nám pomohlo aby sme si každá ustrážili hráčku a tak sme na konci prvej tretiny prehrávali len 0:1. Prišla druhá tretina a bola to práve novopečená kapitánka, Barbora Vítková, ktorá perfektne vymietla pavučinu v ľavom hornom rohu súperovej bránky. Pár minút na to sa premiérovým gólom blysla aj Majka Kullová, ktorá dorazila loptičku po prihrávke od Barbory Vítkovej. Bohužiaľ odpoveď Trenčaniek nenechala na seba dlho čakať, a tak bol stav opäť vyrovnaný.  No Stanka Tomášková, povestná svojou 200%-nou gólovou úspešnosťou, znovu potvrdila, že tieto fámy o nej sú pravdivé.  Eufória stúpala, no naša pozornosť naopak začala klesať, a tak sme dostali na konci druhej tretiny, v čase 19:51, nie veľmi šťastný gól do šatne. Na poslednú tretinu sme nastupovali za vyrovnaného stavu 3:3. Trenčanky sa ale rozhodli ukázať nám, prečo im patrí prvé miesto v tabuľke a my sme ich nechali.  Neustrážili sme si hráčky a potom, čo sme dostali tri góly, sme sa už nedokázali presadiť a opäť sme z tohto duelu nevyšli ako víťazky.

 

FbO Žochár Topoľčany – ŠK Lido Women 3:6 (2:3, 1:1, 0:2)

Kanadské body – Vítková 0+3, Tomášková 2+0, Šišmišová 1+1, Boďová 1+0,  Šovčíková 1+0, Stoklasová 1+0, Vranková 0+1

Vylúčenia (min) – 0:0

Posilnené obedom sme sa postavili na buly proti Topoľčanom. Skóre otvárala Margaréta Šovčíková za asistencie našej kapitánky. Druhý gól pridala Stanka Tomášková a ako sama zdôrazňovala, tentokrát to nebolo backhandom. Ako to už býva zvykom, poľavili sme v tempe a hneď sme aj vyťahovali loptičku z našej brány, dokonca dvakrát.  Potom však Aďa Vranková zmiatla Topoľčiansku obranu a šikovnou prihrávkou pomedzi dve obrankyne nahrala Gabike Stoklasovej, ktorá neváhala a šupla loptičku presne do prázdneho priestoru súperovej bránky. Hra sa prelievala zo strany na stranu no skórovať sa zasa podarilo súperkám. Na tabuli svietilo 3:3 a Zuzana Šišmišová, s chuťou zapísať sa do štatistík, prebehla polku ihriska a po krásnej prihrávke Katke Boďovej si pripísala vytúžené „Áčko“. To jej však nestačilo, a tak celá striedačka vedela, že chce dať ešte gól. To sa jej splnilo hneď v úvode tretej tretiny, keď nezaváhala po prihrávke od Barbory Vítkovej. Naše víťazstvo spečatila Stanka Tomášková.

A tak sme si z Trenčína odviezli 2 body.

 

Autor článku: Katka “Boďo“ Boďová