Z Košíc sme odišli s debaklom

18.01.2018 15:52

ATU Košice - ŠK LIDO Prírodovedec     12:1 (4:0, 5:0, 3:1)

Kanadské body: Letaši 1+0, Pagáč 0+1

Strely - 39:20

Vylúčenia - 1:1

 

Ako to už v januári býva, vzhľadom na školské povinnosti, lyžovačky a chrípkové obdobia býva zostava chudobná a inak tomu nebolo ani teraz. Doma ostali Paulikovič, Martišovič, Slezák, Lelák, Dida, Ringer, Šimon a Varga. Opačným smerom sa vybral Filip Sekerka, ktorý sa vrátil po polročnom zranení a novou tvárou v drese Rangers bol Michal "Štefi" Štefanec, ktorý sem zavítal z rozpadnutej Skalice. 

Napriek maródke však Liďáci prišli s plánom v Košiciach bodovať. Tento plán sa im však začal rúcať už od začiatku, keď v tretej minúte svietilo na tabuli už 2:0. Aktívny pressing ATU-čkarov nedával Liďákom ani sekundu na vydýchnutie a do nejakej súvislejšej akcie sa dostávali len sporadicky a chyby sa kopili jedna za druhou. Do konca tretiny dokázali rozvlniť Veningerovu sieť ešte dvakrát a niekoľkokrát rozcinkať konštrukciu brány.

Výsledok 4:0 vo florbale neznamená všetko, a tak sme s tým chceli ešte niečo urobiť. Avšak sobota 13. bola naším nešťastným dňom, zatiaľ čo ATU-čkari premenili na zlato všetko na čo siahli. V piatej minúte, keď sme za 5 sekúnd dostali dva góly bolo de facto po zápase. Druhá tretina teda dopadla ešte horšie ako prvá a po štyridsiatich minútach to už bolo hrozivých 9:0. 

V poslednej tretine chceli Liďáci vsietiť aspoň jeden gól a ideálne už žiadny nedostať, no v dobrej forme hrajúce ATU-čko dalo góly ešte tri, zatiaľ čo ako jediný z našej strany sa do štatistík zapísal niekoľko sekúnd do konca Jožko Letaši

 

Potešilo: nezvesené hlavy a chuť bojovať aj keď to nešlo

Sklamalo: maródka, 12 inkasovaných gólov, 1 vstrelený gólov

 

Úvod do nového roka nám teda nevyšiel, no veríme tomu, že to bolo to najhoršie, čo sa nám v tomto kalendárnom roku mohlo stať a už to bude iba lepšie. Chuť si pokúsime napraviť už najbližšiu nedeľu proti Prešovu!

 

Autor: Pavol Veninger