Z posledných troch zápasov juniorky iba jedna výhra

08.11.2015 20:14

V štvrtom dvojkole si juniori Lida zmerali sily s dvoma bratislavskými celkami – Snipers Bratislava a Hurikán Bratislava. Prvý zápas prehrali, ale v druhom dokázali zvíťaziť a pripísali si dôležité víťazstvo.

 

 

Snipers Bratislava vs ŠK Lido  7:2 (1:1, 6:1, 0:0)

Kanadské bodovanie:  Šimon (1+0), Čierny (1+0), Achberger (0+1), Hečko (0+1)

Počet divákov: 77

 

V sobotu 24.októbra si Liďáci zmerali sily s juniorským tímom Snipers. Hra bola v 1.tretine vyrovnaná, oba tímy si dokázali vytvoriť gólové šance, ktoré ale ostali nevyužité. Skóre stretnutia v 8.minúte otvoril náš najlepšie bodujúci hráč Peter Šimon po asistencii od Viliama Achbergera. Snipers dokázali ale do konca tretiny vyrovnať, keď v rohu stratil loptu Filip Sekerka a z následnej akcie padol gól. Do šatní sa teda išlo za vyrovnaného stavu. Druhú tretinu začali Liďáci sľubne, keď skóroval Andrej Čierny, po prihrávke pred bránkovisko od Ľuboša Hečka. Potom však prišla pasívna hra od všetkých Liďákov, čo Snipers efektívne využili. V priebehu 10 minút Lido inkasovalo až 6 gólov. Do šatní sa išlo za stavu 7:2. V tretej tretine Lido zlepšilo hru avšak bez gólového efektu. Skóre sa už do konca zápasu nezmenilo a stretnutie skončilo 7:2. 

 

Potešilo: kvalitný výkon v 1. a 3.tretine

Sklamalo: výpadok v 2.tretine, príliš veľa inkasovaných gólov

 

S mikrofónom za florbalom: 

Maroš Husár: „Do zápasu so Snipers sme vstúpili veľmi dobre a dokázali sme hrať vyrovnane s favorizovaným súperom. Dvakrát sme sa dostali do vedenia, ale v druhej tretine sme po nekoncentrovanom výkone a viacerých chybách inkasovali 6 gólov, čo bolo rozhodujúce. Škoda tohto zápasu, tento tím má určite väčší potenciál a máme na to, aby sme takýchto súperov aj porážali.“

 

NoelGondáš: „Zápas proti Snipers Bratislava z pohľadu fanúšikov bol zaujímavý, mne sa páčila hlavne prvá tretina, lebo sme viedli neskutočne vyrovnaný zápas, ale keďže sme "zaspali" druhú tretinu, hneď potom ako sme dali gól, tak to bolo už ťažké dohnať. Som rád, že to bol taký zápas (aj keď sme prehrali), dalo mi to veľa.“

 

 

 

ŠK Lido vsVŠK FTVŠ Hurikán Bratislava  8:5 (2:1;5:2;1:2)

Kanadské bodovanie: Hečko (2+1), Šimon (1+1), Sekerka (1+1), Čierny (1+1), Vnuk (0+2), Obšitník (1+0), Šulla (1+0), Fraňo (1+0), Gondáš (0+1),

Počet divákov: 31

 

V nedeľu sa naši zverenci predstavili v zápase proti Bratislavskému Hurikánu. Do zápasu sme išli s  jasným cieľom vyhrať. Od začiatku sme udávali tempo hry a už v 7. minúte sa po krásnej kombinácii Hečko - Sekerka presadil druhý menovaný, ktorý to ešte s kľudom a efektne pre divákov trafil od tyčky. O 2 minúty neskôr sa zase presadil pravidelný strelec Obšitník po prihrávke od nikoho iného ako Petra Šimona. Súperovi sa podarilo znížiť, a tak sa tretina skončila 2:1. Cez prestávku si tím ujasnil hru a do 2. tretiny sme bleskovo nastúpili, keď v druhej minúte skóroval skúsený Ľuboš Hečko. Neskôr svoj prvý gól pridal aj Emil Fraňo,potom opäť Hečko po pase od Vnuka a sľubný náskok bol na svete. Súper sa ale nevzdával a strelil dva rýchle góly, no na konci tretiny sa prvá päťka rozhodla ukončiť zápas a v priebehu 24 sekúnd sme mohli vidieť dvakrát predvedeného mravčiara – presadili sa Andrej Čierny a Peter Šimon po nahrávke od Filipa Sekerku. Tretiu tretinu sme otvorili zase veľmi rýchlo, keď sa presadil čarodejník Viktor Šulla. Hurikán dokázal streliť ešte dva góly, no výsledok sme udržali a vyhrali tento dôležitý zápas.

 

Potešilo: solídny výkon v celom zápase, veľa bodujúcich hráčov

Sklamalo: inkasované góly v 3. tretine

 

 

S mikrofónom za florbalom, Peter Wlachovský: "Do zápasu proti Hurikánu sme nastupovali v plnom nasadení a pripravení získať body, čo sa aj potvrdzovalo prvú tretinu, ktorú sme vyhrali 2:1. Cez prvú prestávku sme sa „hecli“ a druhá tretina vyzerala už podstatne lepšie. V závere sme trochu poľavili, no na cenné 2 body nám to stačilo. S výkonom celého mužstva som spokojný."

 

 

 

V 9. kole Lido privítalo doma Nitru. Napriek dobrej prvej tretine, však prehralo a nezískalo potrebné body do tabuľky.

 

ŠK Lido vs ŠK Slávia SPU DFA Nitra 3:7(2:1, 1:5, 0:1)

Kanadské bodovanie: Obšitník (1+2), Šimon (2+0)

 

Lido vstúpilo do zápasu veľmi dobre, keď už v 3.minúte skóroval so sebazaprením hrajúci Peter Šimon (pozn.red.: zranenie kolena). Nitra zrovnala skóre v 6. minúte, no po 14 sekundách Lido opäť vyhrávalo, keď sa presadil opäť “invalid“ Peter Šimon. V prvej tretine už gól nepadol a do šatní sa išlo za stavu 2:1. Potom prišla znova prispatá 2.tretina. Nitra síce už v 1.minúte vyrovnala, ale neskôr sa gólom zaskvel kanonier Michal Obšitník, keď najprv zastavil krížnu prihrávku súpera, neskôr si vysokú loptu efektívne futbalovo spracoval, prešiel cez 2 hráčov a krásnym blafákom položil hosťujúceho brankára. Potom však Nitra spustila kanonádu a za 5 minút skórovala až 5-krát. Naši chlapci jednoducho nedokázali zastaviť efektivitu Nitry. Do tretej tretiny vstúpilo Lido opäť nešťastne. Miesto očakávaného tlaku sme párkrát zbytočne hrali na zemi, spravili hlúpy faul a 6 minút hrali v oslabení. Nitra nevyužila presilovku o jedného a ani o dvoch hráčov, a tak sa Lido mohlo sústrediť na záverečný tlak. Súpera sme síce zatlačili, ale Lido nastrelilo najprv iba tyč, neskôr sa loptička iba kotúľala po bránkovej čiare.Pri Liďáckom útočnom nápore vznikal priestor na časté protiútoky Nitry, z čoho sme inkasovali aj posledný gól. Lido tak prehralo stretnutie a stratilo dôležité body.

 

Potešilo: pekný výkon v 1.tretine

Sklamalo: veľa inkasovaných gólov, málo strelených gólov, výpadok v 2.tretine

 

S mikrofónom za florbalom, Emil Fraňo

"Vedeli sme, aký dôležitý a ťažký zápas nás čaká. Súper z Nitry bol na tom tabuľkovo aj výsledkovo veľmi podobne. Do zápasu sme podľa môjho názoru vstúpili dobre. Po prvej vyhratej tretine ale prišla veľmi zlá druhá. Súper nám „nasúkal" päť gólov, pričom sme my odpovedali len jedným. Výsledok sa nám už v tretej tretine nepodaril otočiť a súper nám strelil gól, ktorý spečatil ich výhru. Dúfam, že sa na odvetný zápas v Nitre lepšie pripravíme a body si zoberieme späť."

 

Autori: Michal Obšitník a Filip Sekerka