Z víkendového dvojzápasu iba 3 body

10.10.2017 15:01

ŠK LIDO Prírodovedec - FaBK ATU Košice 5:6 (1:2, 1:3, 3:1)

Kanadské body: Gramblička 2+0, Lelák 2+0, Letaši 1+1, Martišovič 0+1, Pagáč 0+1, Slezák 0+1

Strely - 51:27

Vylúčenia - 0:2

 

Na skusy do Bratislavy prišli hráči ATU Kočice s plánom obrať Liďákov o body. Naopak, Liďáci mali v pláne nadviazať na kvalitný výkon z Tvrdošína a poslať ATU-čkárov domov naprázdno. Od úvodných minút bolo jasné, že hlad domácich po bodoch je veľký a v 37. sekunde dával na 1:0 Gramblička. Domáci hrali rýchlo, presne, účelne, z hry mali viac ako Košičania, ktorí sa síce do niekoľkých šancí dostali,  no bola to skôr výnimka ako pravidlo. Napriek tomu Lido spravilo dve väčšie chyby a skúsení hostia to hneď využili a razom bolo 1:2.

Druhá tretina sa ukázala ako zlomová. Lido ešte vyeskalovalo svoj tlak, šancí sme mali ako maku, no dobrý deň si vybral brankár hostí Palko, ktorý svojimi zákrokmi privádzal našich útočníkov do zúfalstva a labilnejšie povahy by možno už aj radi zlomili hokejku o mantinel. ATU sa podarilo párkrát za tretinu zavrieť Liďákov na vlastnej polovici, no konštantnejší tlak si nevytvorilo. Z množstva šancí, ktoré mali domáci však mohlo vyplynúť iba jedno: nedáš - dostaneš. Na gól Tokarského z 8. minúty ešte dokázal odpovedať Letaši , no zlomový moment prišiel, keď sme v 17. minúte inkasovali vo vlastnej presilovke gól na 2:4 a sekundu po jej skončení aj gól na 2:5.

V poslednom dejstve ešte "Mravčiari" neskladali zbrane, aj keď ich plány naštrbil v 2. minúte Tokarský.  Salvy striel však ďalej leteli na Košickú bránku, no bez úspechu. Vyše 6 minút do konca sa rozhodol tréner Mészáros stiahnuť Veningera a skúsiť zápas otočiť so šesticou hráčov v poli, no vytúžené góly prišli až  v poslednej minúte a to 36, resp. 11 sekúnd do konca z hokejok Leláka a Grambličku.

 

Potešilo: výborný výkon, množstvo striel, zápas bez vylúčenia

Sklamalo: nepremenené šance, 0 bodov

 

Florbalové ozveny, Dominik Žilka:

"Bochníček, skoro si musel platiť osvetlenie. Pri jedenej tvojej strele sa už správca chytal za hlavu, že im to tam rozbiješ!"

 

ŠK LIDO Prírodovedec - iClinic  VŠK PdF UK Hurikán Bratislava 12:6 (2:1, 5:2, 5:3)

Kanadské body: Pagáč 2+3, Slezák 3+1, Gramblička 1+2, Letaši 2+0, Martišovič 2+0, Dida 1+0, Maňkoš 0+1, Günther 0+1, Vico 0+1

Strely - 42:26

Vylúčenia - 1:0 + vzájomné vylúčenie Žilku a Lipčáka na 5 minút

 

Súboj dvoch bratislavských tímov odštartoval svižne, keď si v tretej tretine otvoril tohtosezónny strelecký účet Slezák, aj keď Bortlíkovi nechýbalo veľa. V šiestej minúte Hurikán vyrovnal, našťastie Liďákov poslal do vedenia v 15. minúte Dida. V tejto tretine boli v obranách dni otvorených dverí. Zatiaľ čo Lido si prihrávalo na útočnej polovici čo im sily stačili, tak Hurikán si trénoval brejky 2 na 1 a 3 na 1. Avšak všetky pokusy okrem spomínaných zostali nevyužité.

Druhá tretina mala podobný obraz až na to, že Hurikánci využili väčšie percento ponúknutých brejkových príležitostí a v 9. minúte sa dokonca dostali do vedenia, na čo liďácki skalní mohli reagovať jedine takto.  Od polovice zápasu však zobrali opraty osudu do svojich rúk Gramblička, ktorý vyrovnal, Letaši, ktorý nás poslal do vedenia o jeden gól a chvíľu na to aj rutinér Martišovič, ktorý z brejku zavesil ako skúsený harcovník. Dve a pol minúty pred koncom zahrali neskutočnú štandartku Gramblička s Pagáčom a druhý menovaný z tesnej blízkosti vymietol všetky pavučiny v Bortlíkovej bráne. Vlastný gól si dal niekoľko sekúnd pred koncom Petrula.

Posledné dejstvo už malo byť jasnou záležitosťou. Všetko tomu nasvedčovalo. Liďáci začali pozornejšie brániť, v zápise pribudli  góly Pagáča a Martišoviča a stav 9:3 už bol na uterák. Kto by však už nečakal zápletku musel fandiť inému tímu, nakoľko na ihrisku sa objavil Máder a troma vypracovanými gólmi (od chrbta, od Grambličku a strelou ťahom do pravého vinkla) razom znížil manko Hurikánu iba na tri góly a na tabuli stále ostávalo viac ako 6 minút dokonca. Proti však bol Letaši a spôsobom jemu vlastným strelil 10. gól. Ešte dva kúsky pridal Slezák po "ťukačkách" s Pagáčom a Grambličkom a zarobil tak na doplnky výživy, ktoré tak potrebuje k svojmu športovému rastu!

 

Potešilo: 12 vstrelených gólov, 3 body

Skalamalo: strelecká efektivita, 6 inkasovaných gólov, zbytočná trápenka

 

Najbližšiu sobotu sa praví Rangers pobijú o ďalšie veľmi dôležité body, keď vycestujú do Prešova. Ak by ste mali cestu, tak neváhajte a príďte o 18:00 do ŠH Sibírska! 

 

Autor: Pavol Veninger